Kezdőlap Uncategorized

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark versenyt hirdet általános és középiskolás diákoknak az Állatok Világnapja alkalmából!

Minden év október 4-e az Állatok világnapja. Ez a nap arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a vadon és a ház körül élő állatokra, az emberek és állatok együttélésének szabályaira. Legfőbb üzenete, hogy egész évben éljünk harmóniában a természettel, környezetünkkel és a minket körülvevő élőlényekkel. Ebben a szellemiségben rendez versenyt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, általános és középiskolás diákoknak, 2015. október 5-én.

A versenyről:
Minden év október 4-e az Állatok világnapja. Ez a nap arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a vadon és a ház körül élő állatokra, az emberek és állatok együttélésének szabályaira. Legfőbb üzenete, hogy egész évben éljünk harmóniában a természettel, környezetünkkel és a minket körülvevő élőlényekkel. Ebben a szellemiségben rendez versenyt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.

Résztvevők:
A versenyre iskolánként és korosztályonként 3 fős csapatok jelentkezhetnek.

  1. Általános iskolák 1-4. osztályos (alsó tagozatos) tanulói
  2. Általános iskolák 5-8. osztályos (felső tagozatos) tanulói
  3. Középiskolák tanulói

Jelentkezés:
A versenyre jelentkezni a www.miskolzoo.hu honlapon elérhető online jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2015. október 2-ig.

Felkészülési segédletek:
A segédleteket a http://www.miskolczoo.hu/letoltheto-oktatasi-anyagok oldalról lehet letölteni.

A verseny menete:
A verseny helyszíne: Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Csanyik-völgy

A vetélkedő 2015. október 5-én 10:00 órakor kezdődik és legkésőbb 12:30-ig lehet a kitöltött feladatlapokat leadni. A csapatoknak megadott állomáshelyeken az állatkertben lakó állatokkal és a Miskolci Állatkerttel kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk, ahol nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásukról is számot adhatnak. Az általános iskolások 5, míg a középiskolások 7 állomáshelyen mérettetnek meg.

Díjazás:
Kategóriánként:
I. helyezett csapat: Családi belépők a Miskolci Állatkertbe és tárgynyeremények
II. helyezett csapat: Gyermekbelépők a Miskolci Állatkertbe és tárgynyeremények
III. helyezett csapat: Tárgynyeremények

Eredményhirdetés:
2015. október 5-én, 14 órakor a helyszínen – a Miskolci Állatkertben – és a www.miskolczoo.hu oldalon.