Kezdőlap Uncategorized

A Sárrét Metál Klaszter összefoglalója

A Sárrét Metál Klaszter a 2008. év szeptemberében alakult 14 alapító tag részvételével. A klaszter jelenleg 29 szervezetből, 26 gazdasági társaságból, 1 felsőoktatási intézményből és 2 egyéni vállalkozóból áll. A tagok által alapított Sárrét Metál Kft. látja el a szervezet menedzsment feladatait a 2009. év szeptemberétől aktívan közreműködve a klaszter fejlődése érdekében. A feladat elvégzésére a klaszter gesztor cége, a Csaba Metál ZRt. megbízást kötött a Sárrét Metál Kft-vel. A Klaszter 2013.05.21-én elnyerte az Akkreditált Innovációs Klaszter címet.

A klaszter alapadatai megtalálhatóak a http://metalklaszter.hu/ weboldalon.

A Sárrét Metál Klaszter elsősorban Észak-Békés hagyományos fémipari vállalatait fogja össze, viszont tevékenysége jóval Békés megye földrajzi határain túl mutat. A Feldolgozóiparon belül három fő szegmens különül el a klaszterben, az egyik a Fémfeldolgozási termékek gyártása, a másik a Közúti gépjármű gyártása, a harmadik pedig az anyagmozgatás és útépítés gépeinek gyártása.

A Sárrét Metál Klaszter legnagyobb hazai és külföldi megrendelői között említhetőek meg többek között az olyan cégek, mint a BMW, a Continental Teves (EU és USA), a japán Alpine Electronics Ltd., az osztrák Hella GmbH., a német AS-Motor GmbH., magyar cégek közül pedig például az IKARUSBUS, Magyarország is.

A klaszter célja a tagok stabilitásának elősegítése, szolgáltatási és termékpalettájuk bővítése, jövedelemteremtő képességük javítása, valamint a beszállítói hálózat megtartása és bővítése mellett a beszállítói elégedettség folyamatos növelése.

A Sárrét Metál Klaszter elindítását a Dél-alföldi Operatív Program a DAOP-1.2.1-2008-0030 azonosító számú, „Sárrét Metál Klaszter – Fémipari klaszter létrehozása Észak-Békésben” című projekt keretében 39,5 millió forinttal támogatta. A projekt fizikai megvalósítása 2012 áprilisában lezárult.

Kelt: 2016.10.10.