Fő- és mellékutakat újítanak fel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 52 milliárd forintos keretből a Zemplénben 284,4 kilométer fő- és mellékútján végeztet teljes körű felújítási munkákat és építtet közlekedésbiztonságot növelő műtárgyakat az elkövetkező években. A gépek és a szakemberek felvonultak a program első ütemében a 37-es főút Sátoraljaújhely kivezető szakaszán és megkezdték a munkát.  
Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese a munkálatokat ismertetve elmondta: „Idén rekordszámú, több mint 1250 kilométernyi, főleg mellékúton indulhattak el teljes körű felújítási munkák. A folyamatosan, ütemezetten haladó felújítási programokon belül is kiemelkedik a Tokaj -Zemplén Térség Fejlesztési Programjának 52 milliárd forint értékű csomagja, mely a következő három évben biztosít forrást a térség infrastrukturális beruházásaihoz. Olyan átfogó és nagyszabású munkálatokról beszélhetünk, amelynek köszönhetően a környék úthálózata mondhatni szó szerint új alapokra helyeződik. Ugyanakkor azt is ki kell emelni, hogy mint minden meglévő utat érintő felújításnál, a programban szereplő szakaszoknál is időszakos korlátozásokra kell számítani a munkák idején az arra közlekedőknek, ezért a kivitelezők és munkálatokban részt vevők nevében is az autósok türelmét és megértését kérjük.”
A program fő elemei között szerepel a 37-es út Sátoraljaújhely-Szerencs közötti, illetve a 39-es út Mezőzombor-Abaújkér közötti szakasza, valamint a térség számos mellékútjának teljes körű felújítása is.
A felújításra kerülő szakaszokról elmondható, hogy azok teljes felületén a meglévő burkolat kopórétegét marással eltávolítja a kivitelező, a helyén pedig egy-egy új kötő- és kopóréteg épül. Ezen kívül nemcsak az utak, hanem azok környezete is megújul, ugyanis a szükséges padkarendezési munkákat is elvégzik a szakemberek, amelyek a megfelelő vízelvezetésben és a hosszú távú üzemeltetésben is fontos szerepet játszanak. A kivitelezők továbbá rendezik a felújításra kerülő szakaszoknál az útcsatlakozásokat, belterületi szakaszokon pedig a szegélyeket is.