Kezdőlap KÉK HÍREK

A balfék díler esete

Egy törött hátsólámpa elég volt ahhoz, hogy lebukjon egy olasz kábítószer-kereskedő. Ha mindez nem lenne elég a helyzetet tetőzte az is, hogy a férfi bódult állapotban vezetett. A kábítószergyanús anyagot ruházatátvizsgálás közben találták meg a férfinál. A közlekedési rendőrök a férfit eredetileg egy törött hátsólámpa miatt állították meg Tiszaújvárosban a Debreceni úton 2021. 07.20-án 7 óra után.

Az intézkedés során az is kiderült, hogy a járműben a tachográf menetíró nincs beüzemelve, így a férfit közigazgatási hatósági eljárás miatt előállították a rendőrkapitányságon. Az ott történő átvizsgáláson közel 30 gramm zöld növényi törmelék, illetve 1,2 gramm fehér kristályos anyag került elő. A vezető kábítószer gyorstesztje is pozitív értéket jelzett.  

Ezt követően az olasz férfi lakhelyén is kutatást hajtottak végre, ahol a már említett zöld növényi törmelékből 60 grammot találtak csomagolásra és mérlegelésre alkalmas eszközök mellett. A sofőr 58 éves lakótársát is gyanúsítottként hallgatták ki.

A Tiszaújvárosi Rendőrfőkapitányság kábítószer-kereskedelem és bódult állapotban való járművezetés megalapozott gyanúja miatt folytat bűntetőeljárást az 57 éves olasz férfival szemben.

(Szerző: Pataki Gergő)