A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumának Costume Institute-ja, azaz divatért felelős részlege minden évben hatalmas gálát rendez a múzeumban. Ez a divatvilág legfontosabb adománygyűjtő eseménye. 1948-ban alapította Eleanor Lambert, aki az elit legjelentősebb tagjait próbálta rábírni, hogy adományozzanak. A gála mai, modern változatában a világ leghíresebb arcai gyűlnek össze a művészet különböző ágainak területéről, akik együtt ünneplik a múzeum legújabb kiállításának megnyítóját. A gála közzéppontjában az új kiállítás áll, a témának megfelelően kell a sztároknak felöltözniük minden évben.Vannak olyan kulisszatitkok, amiket mindenki tudni szeretne, és folyton kavarognak a fejünkben a kérdések vele kapcsolatban! Például, hogy lehet bejutni a MET Gálára? Nos, ha van 81 millió forintod, akkor jövőre te is ülhetsz ott! Érdekességek a MET-ről:

Minden meghívott celebet kiválaszt egy designer, és felkéri őt múzsának.

Minden designer választ egy sztárt, aki legjobban illik a márka világába.

A vörös szőnyegre a jegy 30 ezer dollártól indul, ám a vacsorára a jegy 275 ezer dollártól 500 ezer dollárig terjedő összegben vásárolható meg.

Ám a pénz nem elég: Anna Wintour személyesen választja ki, hogy kik vehetnek jegyet. Valakit egyszerűen elutasítanak.

 A nagy igény miatt pedig várólista is kialakul.

Cameron Silver árulta el, hogy ismer olyan pénzes embereket, akik bár leadták az igényüket a vacsorára, az utolsó pillanatig nem tudhatták, hogy lesz-e helyük, vagy sem, ezért elkészülve kellett válrniuk az "ítéletet".

 A celebeknek természetesen nem kell fizetniük.

Ám nem hívhatnak meg kísérőt, csak akkor, ha a párjuk is meghívót kap.

Taylor Swift és Tom Hiddleston a MET-en ismerkedett meg.

A szakma minden területéről érkeznek hírességek, így olyan meglepő párosok találtak a MET-en egymásra, mint Taylor Swift és Tom Hiddleston vagy éppen Bradley Cooper és Irina Shayk.

Anna Wintour beleegyezése nélkül semmi nem történik az esemény szervezése közben.

 Az ülésrend legfontosabb szabálya, hogy a párok nem ülhetnek egymás mellett.

 John Lydon 2006-ban többször kirohant, mert nem tetszett neki a helye.

 A menün biztos nem lesz spenót!

Anna szerint senki nem akarja, hogy a foga közé ragadjon. Ugyanúgy a fokhagyma és hagyma tiltólistás a rossz szájszag elkerülése végett, a bruschetta pedig túl könnyen a ruhára esik. 

Bizonyos, a sztárok által viselt ékszerek saját testőrt kapnak.

 Tim Gunn és Donald Trump többé nem kaphat meghívót.