Ismét lehet kutyát sétáltatni, örökbe fogadni a városi menhely nyílt napján.

Lassan másfél százados lesz a Miskolci Állategészségügyi Telep kutyasétáltatós rendezvénye. Szombaton ugyanis már 144. alkalommal várják 10 és 14 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti telephelyükön az állatbarátokat, ahol jelenleg 61 kutyáról és 15 macskáról gondoskodnak. A nyílt nap tökéletes alkalom arra, hogy az érdeklődők megismerjék az állatokat, és egy simogatás vagy séta segítségével közelebb kerüljenek a bent élő négylábúakhoz. Ha valaki úgy érzi, hosszútávon is törődne valamelyik, sok megpróbáltatáson átesett állaton, és felelősségteljes gazdija tudna lenni, a nyílt napokon örökbefogadásra is van lehetőség.
A sok törődés mellett a látogatók hozzájárulhatnak adományokkal is az állatok életének szebbé tételéhez. A telep dolgozói szívesen fogadnak többek között régi törölközőket, rongyokat, edényeket, fagyasztott húst, rizst, játékokat, nyakörveket és minden olyan eszközt, ami egy kutya vagy macska életében szükséges lehet.
A gazdára váró állatokat és a nyílt nap részleteit megtekinthetik a Városgazda honlapján, és a Miskolci Állategészségügyi Telep Facebook oldalán is.