Kezdőlap Uncategorized

A miskolci mozik 2016. márciusi műsora

Rendkívüli hétvégi Saul fia vetítés, a klasszikus Keresztapa film ismételt bemutatója, oscar díjas filmek, több folytatás és egy új szösszenet a Coen tesóktól. Ez vár ránk márciusban. Lássuk a részleteket !

MŰVÉSZETEK HÁZA

2016. március 3–9.
Béke Art-mozi: március 5–6. > 14.00
Oscar-díj nyertes.
Saul fia  (12)

Saul fia

színes, magyar film, 107 perc, 2015
Rendező: Nemes Jeles László
Szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe Lauer
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a “titkok őrzőit”, néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Uránia-terem: március 3–9. > 15.30
Kiemelt helyár: 900 Ft
3D
Zootropolis – Állati nagy balhé  (6)
(Zootopia)

Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootopia)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 108 perc, 2016
Rendező: Jared Bush, Rich Moore, Byron Howard
Szereplők: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Alan Tudyk, J.K. Simmons, Jenny Slate, Bonnie Hunt
Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Uránia-terem: március 3–9. > 17.45
Kiemelt helyár: 700 Ft
Minden út Rómába vezet  (12)
(All Roads Lead to Rome)

Minden út Rómába vezet (All Roads Lead to Rome)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 92 perc, 2015
Rendező: Ella Lemhagen
Szereplők: Sarah Jessica Parker, Claudia Cardinale, Raoul Bova, Rosie Day, Barney Harris, Chiara Bassermann, Luis Molteni, Federico Rossi, Marco Bonini, Paola Lavini, Paz Vega
Sarah Jessica Parker Toszkánában keresi a boldogságot A Szex és New York sztárjának nagy visszatérése Valentin naptól a magyar mozikban is. Olykor az első szerelem megérdemel egy második esélyt.

Béke Art-mozi: március 3–9. > 18.00 – Európai Panoráma
Egy háború  (16)
(Krigen)

Egy háború (Krigen)

színes, feliratos, dán háborús film, 115 perc, 2015
Rendező: Tobias Lindholm
Szereplők: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim, Soren Malling, Charlotte Munck
Egy dán katonai különítmény tagjai otthonuktól távol, Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, ahol a helyi civileket védik a szélsőséges radikálisokkal szemben. Egy rutinküldetés közben a század komoly harcokba keveredik. Hogy embereit megmentse, századparancsnokuk olyan döntést hoz, amelynek rendkívüli következményeit neki kell elviselni – valamint otthon maradt családjának. Felesége és három gyermeke pedig türelmetlenül várja haza a férfit.

Uránia-terem: március 3–9. > 20.00
A dán lány  (16)
(The Danish Girl)

A dán lány (The Danish Girl)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol életrajzi film, 120 perc, 2015
Rendező: Tom Hooper
Szereplők: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Amber Heard, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Sebastian Koch
Koppenhága, 1926. Einar Wegener (Eddie Redmayne) és Gerda Wegener (Alicia Vikander) művészházaspár, a férfi nagy sikereket arat tájképeivel. A kevésbé elismert Gerda köztiszteletben álló polgárok portréfestője. Boldog házasságban élnek, bár a személyes és a művészi megvilágosodás eddig mindkettejüket elkerülte.Mindez változni kezd, mert egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény sorsfordító erejű, Einar rájön, hogy Liliként tudja kifejeznie valódi énjét, és elkezd nőként élni. Gerda váratlanul rádöbben, hogy új múzsája lett, ami kreatív lendületet ad művészetének. A házaspár azonban kénytelen szembenézni a társadalom rosszallásával.Elköltöznek hazájukból és a jóval toleránsabb Párizsban telepednek le. Gerda karrierje szárnyalni kezd. Házasságuk új tartalmakkal telítődik, de nem minden feszültség nélkül. Gerda azonban folymatosan támogatja párja törekvését, hogy fizikailag is nővé alakulhasson. Egymásnak köszönhetően mindketten bátorságra tesznek szert, hogy merjék vállalni valódi önmagukat.

Béke Art-mozi: március 3–7. > 20.15 – Európai Panoráma
Béke Art-mozi: március 9-én > 20.15 – Európai Panoráma
Szivecskéim  (16)
(Caprice)

Szivecskéim (Caprice)

színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 100 perc, 2015

Rendező: Emmanuel Mouret

Szereplők: Emmanuel Mouret, Anais Demoustier, Laurent Stocker, Virginie Efira, Thomas Blanchard, Mathilde Warnier, Olivier Cruveiller

Clément kicsit félszeg, átlagos férfi, aki napközben pedagógusként dolgozik, esténként pedig szenvedélyének, a színháznak adózik. Egy napon aztán álmai színésznője legnagyobb meglepetésére nemcsak észreveszi, de bekövetkezik az elképzelhetetlen, és a nő bele is szeret a férfiba. Clément élete ennél nem is lehetne szebb és jobb, ám amikor minden tökéletesnek tűnik, egy diáklány személyében megjelenik a kísértés. Barátnője nem alaptalanul kezd gyanakodni Clément-re amiatt, hogy esetleg összeszűrte a levet a tinédzserrel. A férfi pedig meglehetősen szerencsétlen eszközökkel és módon igyekszik leplezni érzéseit és találkozásaikat.

Béke Art-mozi: március 5-én > 16.00 – Európai Panoráma, 6. Frankofón Filmnapok
Csokoládé  (12)
(Chocolat)

Csokoládé (Chocolat)

színes, feliratos, francia életrajzi film, 110 perc, 2014
Rendező: Roschdy Zem
Szereplők: Omar Sy, James Thiérrée, Noémie Lvovsky, Frédéric Pierrot, Félix Bossuet, Helena Soubeyrand, Vincent Nemeth
Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott.

Béke Art-mozi: március 6-án > 16.00 – 6. Frankofón Filmnapok
Évszakok  (0)
(Les Saisons)

Évszakok (Les Saisons)

színes, francia természetfilm, 90 perc, 2015
Rendező: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud
Amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg. Az Évszakok a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogy próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel.

Béke Art-mozi: március 7-én > 16.00 – 6. Frankofón Filmnapok
Mustang  (16)
(Mustang)

Mustang (Mustang)

színes, magyarul beszélő, török-francia-katari-német film, 97 perc, 2015
Rendező: Deniz Gamze Ergüven
Szereplők: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit Iscan, Tugba Sunguroglu, Ilayda Akdogan, Ayberk Pekcan, Bahar Kerimoglu
Öt lánytestvér egy török faluban él nagybátyjukkal és nagyanyjukkal. A kamaszlányok felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, de a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri: az egyik szomszédasszony jelenti a lányok erkölcseire vigyázó nagymamának, hogy azok együtt fürödtek a tengerben a falubeli fiúkkal. A nyári vakáció a lányok számára nem azt a szabadságot hozza, amire számítottak, éppen ellenkezőleg, nevelőik egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják betörni őket és megakadályozni, hogy az ezeréves tradíciók ellenében viselkedjenek. Az öt lány öt különböző választ ad az elnyomásra.

Béke Art-mozi: március 9-én > 16.00 – Európai Panoráma, 6. Frankofón Filmnapok
Egy szobalány naplója  (16)
(Journal d’une femme de chambre / Diary of a Chambermaid)

Egy szobalány naplója (Journal d

színes, feliratos, francia-belga film, 96 perc, 2015
Rendező: Benoît Jacquot
Szereplők: Léa Seydoux, Vincent Lindon, Clotilde Mollet, Hervé Pierre, Vincent Lacoste, Mélodie Valemberg, Rosette

2016. március 10–16.
Uránia-terem: március 10–16. > 15.30
Kiemelt helyár: 900 Ft
3D
Zootropolis – Állati nagy balhé  (6)
(Zootopia)

Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootopia)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 108 perc, 2016
Rendező: Jared Bush, Rich Moore, Byron Howard
Szereplők: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Alan Tudyk, J.K. Simmons, Jenny Slate, Bonnie Hunt
Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Béke Art-mozi: március 10–16. > 17.30 – Európai Panoráma
Csokoládé  (12)
(Chocolat)

Csokoládé (Chocolat)

színes, feliratos, francia életrajzi film, 110 perc, 2014
Rendező: Roschdy Zem
Szereplők: Omar Sy, James Thiérrée, Noémie Lvovsky, Frédéric Pierrot, Félix Bossuet, Helena Soubeyrand, Vincent Nemeth
Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott.

Béke Art-mozi: március 10. > 16.00 – Európai Panoráma
Béke Art-mozi: március 12–16. > 16.00 – Európai Panoráma
Amnesia  (16)
(Amnesia)

Amnesia (Amnesia)

színes, feliratos, svájci-francia film, 80 perc, 2015
Rendező: Barbet Schroeder
Szereplők: Marthe Keller, Max Riemelt, Bruno Ganz, Corinna Kirchhoff, Marie Leuenberger, Felix Pons, Florentín Groll
Katherine és Thomas egy pár, bár a nő többnyire csak szenved ebben a kapcsolatban az erőszakos férfitól. Amikor egy hétvégén, egy távoli szigeten Thomas egy veszekedést követően beüti a fejét és amnéziája lesz, Katherine nagyszerű lehetőséget lát arra, hogy kilépjen ebből a párkapcsolatból, ha minden elrejt, ami Thomas eszébe idézné, hogy ki is ő. Vagy lehet az is, hogy ez egy új kezdet lehet, s még rendbe tudják tenni a kapcsolatukat. De az is lehet, hogy Thomas fokozatosan visszanyeri emlékezetét és minden ugyanolyan lesz, mint régen?

Uránia-terem: március 10–16. > 17.45
Agyas és agyatlan  (18)
(The Brothers Grimsby)

Agyas és agyatlan (The Brothers Grimsby)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 82 perc, 2016
Rendező: Louis Leterrier
Szereplők: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Isla Fisher, Annabelle Wallis, Penélope Cruz, Rebel Wilson, Ian McShane, Gabourey Sidibe
Semmi kétség: a világ legjobb titkos ügynökeit a britek szállítják. Ott teremnek azok az elegáns, bátor és kiismerhetetlen férfiak, akik hanyag eleganciával és nyugodt mosollyal szállnak szembe a veszéllyel, és megküzdenek a világuralomra törő őrült ellenséggel.De néha menekülniük kell. A cég egyik emberének (Mark Strong) egy bevetés során ráterelődött gyanú miatt ezúttal is le kell lépnie kollégái elől. Átmenetileg kénytelen réglátott, sörissza, szabadideje nagy részét futballhuliganizmussal töltő testvérénél (Sacha Baron Cohen) meghúzni magát, és ezek után már nem tud elszakadni tőle: muszáj együtt bujkálniuk. És erre a kínzásra, még a szuperkém sincs felkészülve?

Uránia-terem: március 10–16. > 19.45
Steve Jobs  (12)

Steve Jobs

színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi film, 123 perc, 2015
Rendező: Danny Boyle
Szereplők: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Sarah Snook, Katherine Waterston, Jeff Daniels, Vanessa Rossi
A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.

Béke Art-mozi: március 10–16. > 20.00 – Európai Panoráma
Szüfrazsett  (12)
(Suffragette)

Szüfrazsett (Suffragette)

színes, feliratos, angol film, 106 perc, 2014
Rendező: Sarah Gavron
Szereplők: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff, Romola Garai, Ben Whishaw
1912-ben járunk. Maud Watts egy mosodában gürcölve keresi keserves kenyerét. Egy nap a munkából hazafelé menet a szüfrazsettek tüntetésébe botlik. A nőknek szavazati jogot követelők között meglepetésére ott látja egyik munkatársát is. Kezdetben ugyan vonakodva, de lassan azonosul a szüfrazsettek ügyével, és ráébred, hogy harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt. Maud mozgalom iránti elkötelezettsége többször próbára tétetik – tanúskodnia kell a parlament előtt, utcai csetepatéba keveredik, sőt, börtönbe is kerül.

Béke Art-mozi: március 11-én > 16.00
A Magyar Média Mecenatúra Programban támogatást nyert alkotás
A berni követ  (12)

A berni követ

színes, magyar film, 76 perc, 2014
Rendező: Szász Attila
Szereplők: Kulka János, Kádas József, Szabó Kimmel Tamás, Szikszai Rémusz, Lovas Rozi, Balsai Mónika, László I. Kish, Lábodi Ádám, Takátsy Péter
Napra pontosan két hónappal Nagy Imre és mártírtársai kivégzése után a Magyar Népköztársaság berni követsége ellen két magyar emigráns fegyveres támadást hajtott végre. Az indíték homályos, bár helyi lapértesülések szerint, Nagy Sándor és Papp Endre a svájci magyar kommunista ügynökök aktáit akarta megszerezni a magyar nagykövet túszulejtésével. Ugyanakkor bizonyos forrásokból kiderül, hogy a támadók a megtorlások elleni tiltakozó, figyelemfelkeltő, demonstratív akciónak szánták fellépésüket. Céljukat tulajdonképpen elérték, mert heteken keresztül a külföldi sajtó napirenden tartotta a támadás – és ezáltal a levert forradalom – ügyét, hiszen nemcsak a nemzetközi politika, a diplomácia, de a helyi képes újságok is több alkalommal foglalkoztak a témával

2016. március 17–23.
Uránia-terem: március 17–23. > 15.30, 17.45
Kiemelt helyár: 900 Ft
3D
Kung Fu Panda 3  (6)

Kung Fu Panda 3

színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai animációs film, 95 perc, 2016
Rendező: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh
Szereplők: Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, James Hong, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Rebel Wilson
A pandák békés, pocakos lények, és Po valószínűleg fajtája legtökéletesebb példánya. De amikor találkozik elveszettnek hitt apjával, úgy érzi, még sokkal jobb lett körülötte a világ. A két panda együtt kel útra, és vándorol egy csodálatos, védett pandaparadicsomba, ahol csupa kedves, jó fej panda él. És ez nem mindenkinek tetszik. A gonosz Kai egész Kínában legyőzi a Kung Fu mestereit, és most hőseink lakhelye felé közeleg.Po nem tehet mást, vérző szívvel félreteszi a nudlistálat, és a falujukban lakó barátságos és kedélyes, esetlen és játékos pandamackókat felkészíti a harcra. Különleges edzésmódszerének köszönhetően, a pandák legyőzhetetlen harcosokká válnak.

Béke Art-mozi: március 17–23. > 16.00
Hétköznapi titkaink  (12E)
(Louder Than Bombs)

Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs)

színes, feliratos, norvég-francia-dán-amerikai film, 109 perc, 2015
Rendező: Joachim Trier
Szereplők: Jesse Eisenberg, Amy Ryan, Gabriel Byrne, Devin Druid, Rachel Brosnahan, David Strathairn, Isabelle Huppert, Sean Cullen, Harry Ford, Ruby Jerins, Megan Ketch, Venus Schultheis
Három évvel a neves háborús fotóriporter halála után egy kiállítás szervezése újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa azóta egyedül neveli kisebbik fiát, aki mind jobban eltávolodik tőle. Nagyobbik fia várandós feleségével él együtt, és hosszú idő után tér vissza ismét a szülői házba. A fotók válogatása közben régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. Kiderül, mindhárom családtag beleragadt az életébe, mindegyiküknek van rejtegetnivalója, egyikük sem ismeri igazán a másikat, sőt, még az anya élete is tartogat meglepetéseket. Az emlékezés során elérkezik a hétköznapi titkok kitárgyalásának ideje.

Béke Art-mozi: március 17–23. > 18.00
A Lovasíjász  (6)

A Lovasíjász

színes, magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2015
Rendező: Kaszás Géza

Uránia-terem: március 17–23. > 20.00
Ave, Cézár  (12)
(Hail, Caesar!)

Ave, Cézár (Hail, Caesar!)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol vígjáték, 105 perc, 2016
Rendező: Joel Coen, Ethan Coen
Szereplők: Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Jonah Hill, Tilda Swinton, Dolph Lundgren, David Krumholtz, Christopher Lambert
Joel és Ethan Coen új vígjátéka Hollywood aranykorába repít minket, és egy nagy stúdió problémamegoldójának egy napját követi nyomon, amikor számos probléma vár megoldásra.

Béke Art-mozi: március 17–23. > 20.15
A Magyar Média Mecenatúra Programban támogatást nyert alkotás
Félvilág  (16)

Félvilág

színes, magyar film, 88 perc, 2015
Rendező: Szász Attila
Szereplők: Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János, Sándor Péter, Sztarenki Dóra, Lőte Attila, Bordán Irén, Fekete Ernő, Elek Ferenc, Takács Katalin, Hajduk Károly, Takátsy Péter, Szandtner Anna, Haás Vander Péter

Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (KovácsPatrícia) utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

2016. március 24–30.
Uránia-terem: március 24–30. > 15.30
3D
Kung Fu Panda 3  (6)

Kung Fu Panda 3

színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai animációs film, 95 perc, 2016
Rendező: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh
Szereplők: Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, James Hong, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Rebel Wilson
A pandák békés, pocakos lények, és Po valószínűleg fajtája legtökéletesebb példánya. De amikor találkozik elveszettnek hitt apjával, úgy érzi, még sokkal jobb lett körülötte a világ. A két panda együtt kel útra, és vándorol egy csodálatos, védett pandaparadicsomba, ahol csupa kedves, jó fej panda él. És ez nem mindenkinek tetszik. A gonosz Kai egész Kínában legyőzi a Kung Fu mestereit, és most hőseink lakhelye felé közeleg.Po nem tehet mást, vérző szívvel félreteszi a nudlistálat, és a falujukban lakó barátságos és kedélyes, esetlen és játékos pandamackókat felkészíti a harcra. Különleges edzésmódszerének köszönhetően, a pandák legyőzhetetlen harcosokká válnak.

Béke Art-mozi: március 24-én > 16.00
Béke Art-mozi: március 26–30. > 16.00
Vad kunság – A Puszta rejtett élete  (6)

Vad kunság – A Puszta rejtett élete

színes, magyar ismeretterjesztő film, 60 perc, 2016
Rendező: Mosonyi Szabolcs
Első pillantásra olyan, mint a többi európai síkság. Egykor a szél, a folyók munkálták, mára lépten-nyomon az ember keze nyomát viseli. A magyar Puszta mégis más: titkos életet él, ahol mindig történik valami. Nagy testű madarak lökdösik-taszigálják egymást, a fehér színű, sós tavak forgalma a nagy repülőterekével vetekszik, agancsok csattognak, akár a kardok és mindezt megtapsolja egy bagoly. A legkülönösebb szerzet maga a főszereplő. Az aranysakál régen itt élt, de mivel üldözték, évtizedekre eltűnt. Ez a négylábú ragadozó azonban dacolva a veszéllyel visszatér és családot alapít. A fagyos éjszakában az új falka már együtt üvölti: ez a táj a mi birodalmunk.

Béke Art-mozi: március 24–30. > 17.15
Kiemelt helyár: 700 Ft
A Keresztapa  (16)
(The Godfather)

A Keresztapa (The Godfather)

színes, feliratos, amerikai gengszterfilm, 170 perc, 1972
Rendező: Francis Ford Coppola
Szereplők: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Richard Castellano, Diane Keaton, Talia Shire, John Cazale, Richard Conte, Al Lettieri, Abe Vigoda, Alex Rocco
A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul.

Uránia-terem: március 24–30. > 17.45
Kiemelt helyár: 700 Ft
Zoolander 2  (16)

Zoolander 2

színes, amerikai vígjáték, 102 perc, 2016
Rendező: Ben Stiller
Szereplők: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz, Will Ferrell, Kristen Wiig, Christine Taylor, Billy Zane, Justin Bieber, Fred Armisen, Olivia Munn
Kék Acél. La Tigra. Magnum… Egy arc, amely elég erős ahhoz, hogy megállítson egy kínai dobócsillagot a levegőben, és keresztezze egy gonosz géniusz világuralmi terveit. Csak egyetlen férfimodell van, aki képes ilyen szépséget és erőt felmutatni egy csücsörrel… Derek Zoolander. Amikor utoljára láttuk Dereket, és szintén modell barátját, Hanselt, épp a Zoolander Központ Gyerekeknek, Akik Nem Tudnak Olvasni Jól, És Más Dolgokat Is Meg Akarnak Tanulni Jól égisze alatt jótékonykodtak, és Mugatu rács mögé került. Ám a Központot váratlan katasztrófa sújtja, és a duó visszavonulásra kényszerül, távol a világtól. Meg sem látszó 15 évvel később Derek és Hansel még mindig egymástól és a világtól távol, elvonultan él. Amikor mindketten különleges meghívást kapnak egy nagyszabású divatrendezvényre az ősi és rejtélyes városba, Rómába, nem tudnak ellenállni a csábításnak, hogy visszatérjenek a civilizációba, és ismét régi dicsfényükben ragyogjanak. Rómába érkezve Derek és Hansel bizarr és különc divattervezőket ismernek meg, akik egy új divatbirodalom fejei. Derekék hamar ráébrednek, hogy a divatvilág drasztikusan megváltozott, és visszadobta őket a reflektorfénybe – de meglehetősen kínosan és drasztikusan. Miközben kétségbeesetten próbálnak kiigazodni a blogolás, vlogolás és antidivat-divat új világában, mellesleg megpróbálnak megakadályozni egy halálos összeesküvést, amely elpusztítaná magát a divatot?

Uránia-terem: március 24–30. > 20.00
Kiemelt helyár: 700 Ft
Bazi nagy görög lagzi 2  (12)
(My Big Fat Greek Wedding 2)

Bazi nagy görög lagzi 2 (My Big Fat Greek Wedding 2)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 2016
Rendező: Kirk Jones
Szereplők: John Corbett, John Stamos, Nia Vardalos, Rita Wilson, Alex Wolff, Elena Kampouris, Louis Mandylor, Ian Gomez, Joey Fatone
Hogy a sok ouzo-e az oka (hoppá!) vagy éppen a Windex, nem tudhatjuk, de a Portokalos klán tagjain tizenhárom év se hagyott nyomot: egytől-egyig visszatérnek (igen, még a nagymama is), és jobban néznek ki, mint valaha!Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére – egy kissé túlságosan is…Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen.Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzi-ra.

Béke Art-mozi: március 24–30. > 20.15
Zero  (16)

Zero

színes, magyar-cseh-német szatíra, 83 perc, 2014
Rendező: Nemes Gyula
Szereplők: Kovács Krisztián, Udo Kier, Martina Krátká, Tóth Orsi, Nemes Jeles László, Lénárt István, Lavro Ferenc
Egy anarchista méhész terrortámadást indít a rendszer ellen, hogy megmentse a méheket. Egy méhecske berepül egy mézgyárba. A mézgyár igazgatója (Kovács Krisztián) kimenekül az erdőbe és méhész lesz. Beleszeret egy mobiltársaság igazgatójának lányába (Martina Krátká). A méhei kihalnak egy közeli mobiltorony miatt. A szerelmesek gerillaakciókat hajtanak végre a méhek megmentésére. Megszüntetik az áramot, a fűtést, a benzint, a mobiltelefont és az internetet. Húskampón végzik ki az ország vezetőit, legyilkolják a plázák vásárlóit. A harc nemzetközi forradalomba csap át. A bonyodalmak csak most kezdődnek igazán.

Béke Art-mozi: március 25-én > 16.00
A Magyar Média Mecenatúra Programban támogatást nyert alkotás
Szabadság különjárat  (12)

Szabadság különjárat

színes, magyar film, 56 perc, 2013
Rendező: Fazakas Péter
Szereplők: Varju Kálmán, Lengyel Ferenc, Tenki Réka, Csankó Zoltán, Epres Attila, Mohai Tamás, Takács Katalin, Fodor Tamás, Thuróczy Szabolcs
1956 nyarán, három hónappal a forradalom kitörése előtt három mindenre elszánt magyar fiatal a disszidálás akkoriban merőben szokatlan módját választja: eltérítik a Budapest-Szombathely légijáratot, és a fedélzeten tartózkodó ávéhás tisztet semlegesítve Ingolstadtig kormányozzák a gépet. Ezt a hihetetlen, ám de igaz történetet meséli el a film.

2016. március 31.–április 6.
Béke Art-mozi: március 31.–április 6. > 18.00
Oscar-díjas alkotás!
Saul fia  (12)

Saul fia

színes, magyar film, 107 perc, 2015
Rendező: Nemes Jeles László
Szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe Lauer
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a “titkok őrzőit”, néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Uránia-terem: március 31.–április 6. > 17.45, 20.00
Bazi nagy görög lagzi 2  (12)
(My Big Fat Greek Wedding 2)

Bazi nagy görög lagzi 2 (My Big Fat Greek Wedding 2)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 2016
Rendező: Kirk Jones
Szereplők: John Corbett, John Stamos, Nia Vardalos, Rita Wilson, Alex Wolff, Elena Kampouris, Louis Mandylor, Ian Gomez, Joey Fatone
Hogy a sok ouzo-e az oka (hoppá!) vagy éppen a Windex, nem tudhatjuk, de a Portokalos klán tagjain tizenhárom év se hagyott nyomot: egytől-egyig visszatérnek (igen, még a nagymama is), és jobban néznek ki, mint valaha!Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére – egy kissé túlságosan is…Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen.Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzi-ra.

Uránia-terem: március 31.–április 6. > 15.30 – Európai Panoráma
Egy őrült pillanat  (16)
(Un moment d’egarement)

Egy őrült pillanat (Un moment d

színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 2015
Rendező: Jean François Richet
Szereplők: Vincent Cassel, François Cluzet, Alice Isaaz, Lola Le Lann
Laurent és Antoine középkorú férfiak, akik tinédzser lányaikkal indulnak együtt nyaralni. A fiatalok cserfesek és lobog bennük a tűz, de mint kiderül, a papák se küldték még nyugdíjba a libidójukat. Amikor Antoine lánya kikezd Laurent-tel, a nyugodt vakációnak azonnal lőttek. A férfi zavarában azt se tudja, mire figyeljen jobban: hogy barátja nehogy észrevegyen bármit is a dologból, vagy hogy hárítsa a szexi lány közeledését. Egyik fronton sem áll nyerésre?

Béke Art-mozi: március 31.–április 6. > 16.00
A művészet templomai – Milánói Scala, a csodák palotája  (6)
(Teatro alla Scala. The Temple of Wonders)

A művészet templomai - Milánói Scala, a csodák palotája (Teatro alla Scala. The Temple of Wonders)

színes, magyarul beszélő, olasz ismeretterjesztő film, 102 perc, 2015
Rendező: Luca Lucini
A Firenze és az Uffizi képtár 3D alkotóinak új filmje az eddigi legátfogóbb alkotás az intézmény történetéről és művészóriásokat generációkon át inspiráló, fenséges hangulatáról. A film készítői alapos kutatómunkát végeztek, hogy a közismert tények mellett megmutassák a 238 éves operaház rejtett titkait is. A narrációt művészek, szakértők és rajongók kommentárjai, valamint visszaemlékezéseken alapuló fikciós részek gazdagítják, minden eddiginél mélyebb betekintést engedve a Scala történetébe. Luca Lucini és Silvia Corbetta rendezők az operaház korai történetének élethű bemutatásához színészi játékot és játékfilmes elemeket is alkalmaztak, valós személyek visszaemlékezései alapján kidolgozott jelenetekkel. A narráció és a fikciós részek mellett különleges archív fotók és felvételek segítik a nézőt, hogy elmerüljön a közel két és fél évszázados múltra visszatekintő operaház történelmében.

Béke Art-mozi: március 31.–április 6. > 20.15 – Európai Panoráma
Emlékek örzői  (12)
(Les héritiers)

Emlékek örzői (Les héritiers)

színes, magyarul beszélő, francia film, 105 perc, 2015
Rendező: Marie-Castille Mention-Schaar
Szereplők: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Noémie Merlant, Genevieve Mnich, Stéphane Bak, Wendy Nieto, Aimen Derriachi
Anne Guegen több, mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallási és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent.Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt. Ahogy közeleg a dolgozat leadásának határideje a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük és, noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást, de megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg. A film valós eseményeket dolgoz fel.

 

CINEMA CITY

Az aktuális moziműsor megtalálható honlapjukon :

http://www.cinemacity.hu/