Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

A miskolctapolcai ősparkpark csak korlátozottan látogatható

Az önkormányzat a zöldterület, a közművek, a közlekedőfelületek és a szolgáltatóegységek alapos felújítását végzi, ezért sem a helyiek, sem a turisták nem élvezhetik teljes egészében a park kínálta élményeket.

Az a terület, amely a Hotel Kitti parkolójánál kezdődik – és magába foglalja a Barabits sétányt, az úgynevezett geometrikus parkrészt és az organikus parkrészt, valamint a csónakázó-tó környékét – a június folyamán egészen jövő tavaszig nagyobbrészt le is van zárva, körbe van kerítve.

A sétálók, látogatók számára ez munkaterület, ahova a „civilek” belépése a munkálatok tekintetében zavaró, avagy veszélyes lehet. Mindenképp ajánlott a munkaterület kikerülése.

Az érintett övezet másik határát a büfésor (Garas–Görömbölyi utcák) felőli játszótér jelenti: a játszótér a beruházás jelen fázisában látogatható marad.

A nyári hónapokban várhatóan a tó déli oldalán futó Dehmel Nándor sétányon is szabadon közlekedhetnek a sétálók. A bobpálya megközelítése innen zavartalan, miként a Barlangfürdőé is, a Pazár István sétányon.

A felújítás alatt álló parkban az elmúlt hetekben a beteg, balesetveszélyes növényzet kezelése történt, szükség volt néhány kivágásra is, majd gallyazásra.

A csónakázó partfalát is újjáépítik, bár az egyik oldalon éppen az öreg, de mindenképp megmenteni szánt fák akadályozzák a hozzáférést. A kisebbik hidat elbontják, újat építenek helyette, a nagyobbikat pedig felújítják.

A beruházás további elemei az előttünk álló hónapokban: vezetékek fektetése, közműcsere, új sétányok, új burkolatok, fák ültetése, öntözőrendszer, interaktív táblák, bronzszobrok, faállatok, kandeláberek, valamint kukák kihelyezése, és vécé is épül.

A beruházó tervei szerint a felújítás egy év alatt lezajlik, jövő tavaszra szűnnek meg a látogatók számára is nehézséget jelentő korlátozások és válik ismét teljes egészében látogathatóvá a tapolcai park.