Ezek segíthetik a megfelelő pihenést. Bizonyára hallottad már, hogy az étel, amit elfogyasztunk, sok mindent befolyásol. Igen! Alvásunkat is. Most mutatunk hat olyan ételt, ami segíthet. Érdemes kipróbáni őket. Persze garanciát nem vállalunk, de hátha

Halak
A zsírosabb, omega-3 zsírsavakban gazdag tengeri halak, mint a lazac, a hering, a makréla vagy a szardella segíthetnek, hogy könnyebben álomba szenderülj. Egy pár falatka „nasinak” is kiváló lehet a pihenés órái előtt. 

Kivi
Szuper frissítő, tápanyagdús, tele vitaminnal, ásványi anyaggal, sőt, még az emésztőrendszert is támogatja. Gyulladáscsökkentő, koleszterincsökkentő, emellett az alvás minőségét is javíthatja. A kivi gazdag antioxidánsokban és szerotonin hormonban, emiatt pedig lefekvés előtt nem sokkal fogyasztva segíthet abban, hogy jobban és mélyebben aludj.
 
Tökmag
A tökmagban lévő triptofán elősegíti az alvást – ha napi 1 grammot fogyasztasz ebből az aminosavból, garantáltan nyugodtabbak lesznek az éjszakáid.
 

C-vitamin
A  bőr számára is nélkülözhetetlen,   csökkenti a magas vérnyomás kockázatát, és az alvásban is segítő társ lehet. Azok akik több C-vitamint fogyasztanak, általában jobb alvók.

Kamilla
A nyugtató-altató hatású kamilla egyértelműen segíti az alvási időszakot. Az apigenin nevű antioxidánsnak köszönhetően elernyednek az izmok, és az elalvás is úgy megy majd, mint a karikacsapás. Érdemes elkortyolni egy csésze kamilla teát, már az ágyikóban. 

Olajos magvak
A dióban, mandulában, kesudióban vagy a pisztáciában található cink, melatonin és magnézium hatása többek között az, hogy este fogyasztva ellazítanak, majd végül álomba szenderítenek.

E mellett mozogj egyet vagy sétálj a szabadban. Kicsit fáradj el fizikailag, ez szintén jó hatással lehet az elalvásra.