Egészen speciális témát jár körül az idei múzeumi fesztivál.

Pár nap múlva, szeptember 27-én elindul a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválja. A csaknem másfél hónapon keresztül zajló rendezvénysorozat idei célja rávilágítani arra, hogy a kulturális intézmények, és ezen belül is a múzeumok miként tudnak az egészség, azaz a testi és a szellemi egység létrejöttéhez hozzájárulni. Erre az összhangra, vagyis a „jóllétre” alkották meg a program ötletgazdái a „múzeumi harmónia” kifejezést, amelyet a rendezvénysorozat jelmondataként választottak, ennek jegyében készül sokszínű programjaival a Herman Ottó Múzeum is.
Még felsorolni is sok, mi mindennel várja az intézmény az érdeklődőket, de néhány példát azért felsorolunk. Hangok, színek, hangulatok címmel zenés tárlatlátogatást kínálnak két felvonásban a Pannon-tenger Múzeumban és a Képtárban. Több előadás is foglalkozik őseink zenéivel, de lesz kristálytiszta jóga és hangfürdő is, valamint fellebben a fátyol jó néhány múzeumi kulisszatitokról.
Mindez tényleg csak ízelítő, aki szeretné megismerni a teljes programot, az keresse fel a Herman Ottó Múzeum honlapját és közösségi oldalát.