Kezdőlap KÉK HÍREK

A négylábúakat is szolgálja és védi

Pálházai rendőrök Gál Róbert r. zászlós és Nagy Péter r. főtörzszászlós december 10-én egy körözött személyt akartak elfogni. A kovácsvágási házban a keresett személyt nem találták meg, viszont az udvaron nyüszítésre lettek figyelmesek a rendőrök. Egy tyúkketrec szerű tárolóban egy nagyon lesoványodott kutyára és négy kölykére leltek.

Gál Róbert r. zászlósnak nem volt szíve otthagyni a szerencsétlenül járt állatokat. Mint kiderült a keresett család egyik tagja kórházba került és napokig nem várják haza őket, a gazdátlan kutyák ellátását a szomszédok nem vállalták.

A jószívű rendőr hazament, majd virslivel és kutyaeledellel tért vissza a kovácsvágási ingatlanhoz, ahol az udvaron lévő kutyamamát megetette. Így ment ez négy napig. Reggel-este ment az anyakutyát etetni, aki már rajongva várta. Aztán a körzeti megbízott a helyi állatorvossal is konzultált, aki a Mandulás- Hegyi Kutyaotthon munkatársához irányította. A kutyaotthon képviselője, Törő Gábor munkatársaival együtt azonnal a bajbajutott kutyacsalád segítségére sietett.

A szoptatós kutyamama a szomszédok elmondása szerint már legalább öt napja volt ellátatlanul, de az időközben hazaérkező család tagadta, hogy a kutya az övék lenne, ami sem oltással, sem chippel nem rendelkezett.

A házban találtak egy cicát is, ami mintegy 10 napig volt étlen-szomjan bezárva. Az állatvédelmi szakemberek a macskát is elvitték.

A rendőrök a közleményükben kifejtették, hogy büszkék kollégájuk áldozatos munkájára.

Forrás police.hu