Három órás várakozásra kell felkészülni.

Érdemes most elkerülni a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, ugyanis a szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki szombat délelőtt, a hétvégén pedig a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható – közölte a rendőrség honlapján. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival utazóknak mindkét irányban háromórás várakozásra kell számítaniuk. A határátkelő belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépő oldalon egyórás a várakozás.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között a röszkei közúti határátkelőhelyet csak a belépő forgalom használhatja. Intenzív a forgalom az augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemelő ásotthalmi közúti átkelőnél, ahol mindkét irányban egyórás a sor.

A gyorsabb határátlépés érdekében a rendőrség javasolja kisebb átkelők választását. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő reggel 7-től 19 óráig fogad utasokat.