Kezdőlap Uncategorized

A tanulás lehet izgalmas! – MCC Fiatal Tehetség Program Miskolcon

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjába (továbbiakban: MCC FIT) iskolán túli, izgalmas kiegészítő képzésekkel várják a tudásra szomjas és kreativitásra nyitott negyedik osztályos diákokat, akik 2020 őszén kezdhetik meg kalandokban, kihívásokban bővelkedő tanulmányaikat, egy remek közösségben.

A részleteket dr. Madzinné Ortó Ildikó régióvezető és Rácz Linda régiókoordinátor osztotta meg velünk, akik a miskolci központ működtetését látják el. Munkájukat Balajti Szilvia régióasszisztens segíti. A FIT Program egyedülálló oktatási formát jelent, amely felső tagozatos diákoknak biztosít komplex szemléletű tehetséggondozást. Oktatási koncepciójának fókuszában olyan, az iskolai oktatást kiegészítő, hiánypótló képzések állnak, amelyek sok szálon kapcsolódnak a diákok mindennapi életéhez.

Miskolcon 2015 óta működik a program. Egy tágas, több termes belvárosi helyszínen zajlik a tehetséggondozó munka, a Szemere Bertalan utca 4. sz. alatt.

A programba olyan diákokat várnak, akik az átlagnál nyitottabbak, érdeklődőbbek a világ dolgai iránt, szeretnek új ismereteket elsajátítani, és csapatban dolgozni. Szívesen csatlakoznak egy vidám és összetartó közösséghez. Gyermekenként változik, hogy kinek melyik kurzus a kedvence, mindenkinek megvan a személyiségéhez, érdeklődési köréhez közelebb álló tantárgy, tudományterület. Azonban a FIT Program egyik legfőbb sajátossága, hogy a kurzusok az élménypedagógia módszertanán alapulnak, minden témát játékosan közelítenek meg, mindent kipróbálhatnak, kézbe vehetnek, vagy éppen saját maguk készíthetnek el a gyerekek. Ezáltal azok a diákok is megszerethetik pl. a biológiát, történelmet, vagy a fizikát, akiknek az iskolában nem ez a kedvenc tantárgya.

Vannak önismeretet, kreativitást, nyilvános szereplést fejlesztő alkalmak is. Mind a négy évet végig kíséri az egészségügyi és pénzügyi tudatosság kurzus. A képzési napok kéthetente, szombati napokon valósulnak meg, 9.00 és 16.00 óra között. A program az ötödik évfolyamon teljesen ingyenes, a további évfolyamon pedig jelképes, jelenleg évi 10.000 Ft a tanulmányi hozzájárulás. A kurzusokat olyan szakemberek vezetik, akik az elméleti és gyakorlati jártasságon túl oktatói tapasztalattal is rendelkeznek. Értenek a korosztály nyelvén, hozzájuk igazítják a képzések tematikáját.

Információ és jelentkezés:

http://fit.mcc.hu/jelentkezes.html

Jelentkezni 2020. június 30-ig lehet!