Újabb borsodi sportoló ért el fantasztikus eredményt.

Lehmann Csongor aranyérmet nyert az U23-as triatlon-világbajnokságon, Edmontonban. A tiszaújvárosiak kiválósága 2018-ban megnyerte a junior vb-t, egy évvel később pedig – első éves U23-as indulóként – ezüstéremmel mutatkozott be az idősebb korosztály küzdelmeiben. Edmontonban a verseny eredményközlője alapján 1:46:47 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és zárásként 10 km futásból álló olimpiai távot.

 

Az élmezőny a futás első köréig közel együtt ment, majd elkezdett szétszakadozni. A végén aztán már csak hárman maradtak elöl, és Lehmann Csongornak a német Tim Hellwiggel, valamint az ausztrál Matthew Hauserrel kellett megküzdenie a dobogós helyekért. A futás során azonban a magyar triatlonos remek hajrájával a riválisok nem tudták tartani a lépést.

Lehmann Csongor a nemzetközi szövetség honlapjának azt mondta: a verseny során végig nagy nyomást helyezett saját magára, és bár a futás utolsó kilométere már rendkívül nehéz volt, nagyon vágyott a győzelemre. Hozzátette: nem tudta, hogy az őt követő ellenfelek mennyire vannak tőle, csak a saját határait akarta feszegetni, és próbált nem visszafelé tekintgetni.
(Fotó: Magyar Triatlon Szövetség Facebook-oldal)