Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Agrárkamarai választásra készülnek a gazdák

Pénteken, május 20-án, szavazatukkal erősíthetik meg érdekképviseletüket a gazdák. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának csaknem 20 ezer tagja jogosult a voksolásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

2013-as megalakulása óta a NAK számos jogszabály megalkotásában vett részt, amelyeknél az egyik elsődleges szándék mindig az volt, hogy a föld magyar kézben maradjon. Az érdekképviselet eredményeként az elmúlt kilenc évben javultak a gazdálkodás feltételei: a törvényi változásoknak és a fejlesztési támogatásoknak köszönhetően megerősödött a vidéki élet tartóoszlopainak, az agrár kis- és középvállalkozásoknak a tőkeereje, miközben érvényre jutottak a magyar tulajdonú nagyvállalatok igényei is. Ezek, és az ehhez hasonló döntések azonban csak erős érdekképviselet mellett születhetnek meg.

„A május 20-i választás az összetartás és az egység szimbóluma. Minél több tagunk él a szavazati jogával, minél többen jönnek el választani, annál nagyobb erőt tudunk mutatni, annál biztosabb lesz, hogy érdekeink érvényre jutnak a NAK által a jövőben is.„ – hangsúlyozta Taskó József, a NAK megyei elnöke – „A szavazatokkal megerősített szervezet a kamara minden tagja érdekében végzi konstruktív munkáját, partnere minden hazai gazdálkodónak, mint ahogy a magyar kormányzatnak. Híd és kapocs, összeköt és párbeszédet folytat, mert együtt építjük a jövő agráriumát!”

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 90 küldött képviseli a kamarát. Az ő nevüket találják a kamarai tagok a szavazólapon, ők alkotják a megyei listát, amelyre a voksok leadhatók. Közülük kerülnek ki a megyei elnökségek és az országos küldöttek.

A megyében húsz helyszínen adhatják le a voksukat a tagok. A NAK minden választásra jogosult tag számára kijelölte a tagnyilvántartásban szereplő lakóhelyéhez vagy telephelyéhez legközelebbi szavazóközpontot. A választási jogosultságról, illetve a szavazás helyéről a tagok a postai úton kapott választási értesítőből, vagy a NAK honlapján tájékozódhatnak.