Kávét? Csak feketén, ahogy a profik! Miskolcon pedig a Mokka House-ban!

Van, akinek a szeme sem nyílik ki nélküle. Másoknak nem is elég napi egy, sorra döntik magukba. Az igazi ínyencek azonban ebben is a különlegességet keresik. Tegye fel a kezét, aki kitalálta mit próbáltunk körül írni? A helyes válasz pedig: hát persze, hogy a kávé!
Nem is kell sokat gondolni azon, hogy Miskolcon hol lehet igazán elmerülni a kávézás élményében: Mokka House Coffee&Bar. Pedig a kávézó tulajdonképpen egy véletlennek köszönheti a létrejöttét, tudtuk meg Angyalné Tündik Tünde tulajdonostól. „Először csak egy prémium kategóriás szállást akartunk kialakítani a déli városkapunál. Ehhez persze elengedhetetlen a reggeliztetés, amely kávé nélkül elképzelhetetlen. Az alsó szinten megépítettük a konyhát, de aztán szinte adta magát, hogy legyen ez is több, nyújtsunk valami különlegeset: működjön itt egy kávézó. Szerettük volna a kávéban is a legjobbat megtalálni, így kerültünk kapcsolatba az olasz Manuel Caffe-val, amely egy kizárólag prémium kategóriás termékekkel foglalkozó olasz családi vállalkozás. Ők olyan szenvedéllyel kezelik a kávét, amely bennünket is lenyűgözött.”
A Mokka House már a dizájn tekintetében sem mindennapi. „Valóban, itt minden a kávé körül forog: a berendezés, a kialakítás, de még a falra akasztott képek is. Sőt, valamennyi kollégánk végzett és minősített barista, de én és a férjem is elmentünk a képzésre. A kínálatot is úgy építettük fel, hogy az ínyencek se találhassanak benne hibát. Kiemelném a specialty kávékat, amelyek egészen különleges gyümölcsös ízzel kényeztetnek. Mindig kínálunk évszakhoz kötött kávékat, télen például a sütőtökös változatnak volt kiugró sikere. A mostani kánikulában persze inkább a jeges kávé fogy, például a Mokkás lányok kedvence, amely kifejezetten egy hűsítő termék. De aki a inkább teára vágyna, az sem fog csalódni. Az igazi profik persze azt tartják, hogy a kávéba, sem cukrot, sem másfajta édesítőt nem szabad tenni. Így, természetesen, csak egy kis kavarás után kell inni, hogy az ízének minden egyes apró részletét ki lehessen élvezni. De természetesen a hozzánk betérők minden kívánságának igyekszünk megfelelni, hiszen számunkra a családias vendéglátás a legfontosabb.”

A Mokka House Miskolcon, déli városkapunál, a Pesti út 52 szám alatt található. Bővebb információért érdemes felkeresni a Mokka House honlapját.