Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Alig akar valaki kukásnak állni

Pedig akár havi 450 ezer forintot kereshet vele vidéken, miközben Budapesten a buszsofőröknek ajánlanak 400 ezer forint feletti fizetést. 

A Pénzcentrum egy budapesti busz hátulján figyelt fel erre, mint ahogyan arra is, hogy a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az önkormányzat segítségét kérte a toborzásban: a munkaerőhiány ugyanis akkora, hogy az már veszélyezteti a szemétszállítási feladatok ellátását.

A tehergépjármű-vezetőknek mozgóbérrel havi 450 ezer, míg a kukásoknak 350 ezer forintot ajánlanak. Egyelőre Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe vennének fel embereket. Hogy a jelentkezőknek milyen feltételeknek kell megfelelniük, például kell-e egészségügyi vizsgálat, egyelőre nincs információ.  

A cikk felhívja a figyelmet arra is, hogy a szemetesautók vezetőinek ígért havi 450 ezer forint meghaladja azt a nettó 434 ezres bért is, amellyel jelenleg az Arriva toboroz buszsofőröket Budapesten, ami szintén jól mutatja a helyzet komolyságát. 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com