Kezdőlap OXYGEN MARKETING Oxygen Promóció

Arrabona Reggeli: Eggs royal az Arrabona Cafeé közreműködésével

Ha már elkezdődött a hét, akkor kezdjük mi is stílusosan! Egy igazán kényeztetető, királyi reggeli receptet osztunk meg Önökkel! Ma az egyik könyvelőnk kedvenc hétvégi reggelijét, az eggs royal receptjét mutatjuk meg! Eggs royal Hozzávalók 4 adagra Angol muffin –  liszt 200g – élesztő  2g – só 5g – kristálycukor (egy csipet) – natúr joghurt 40g – egy vanília kikapart magja (elhagyható) – langyos víz 1dl Elkészítés:a hozzávalókat egy keverőtálba összegyúrjuk majd lefóliázva 40 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt 1 cm vastagságura kinyújtjuk és  nagyobb kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk majd egy kilisztezett  tálcára helyezzük őket és ismét 40 percet kelesztjük. Ezután közepes lángon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük hollandi mártás: -4tojás sárgája – só egy csipet – citrom – vaj 20g – fehér bors Elkészítés: a tojások sárgáját egy keverő tálba helyezzük majd vízgőz felett habosra verjük. Ezután a vajat megolvasszuk és lassan a felhabosított tojáshoz csurgatjuk. Addig verjük tovább amíg be nem sűrűsödik. ezután levesszük a vízgőzről és beízesítjük ízlés szerin a sóval , fehérborssal ,citromlével. Akkor jó ha kellemes savanykás íze van. Bugyantott tojás: – ecet 1 evőkanál – só 10 g – tojás 8 db egyéb hozzávalók: -füstölt lazac 20g -fekete szezámmag Elkészítés: 1 liter vízbe belerakjuk az ecetet és a sót. Amikor elkezd gyöngyözni a víz de még nem forr belerakjuk a tojásokat 1 percig hagyjuk a vízbe utána  szűrőkanállal óvatosan kivesszük őket papírtörlőre rakjuk hogy felszívja a vizet. Akkor jó ha folyik a tojás sárgája. Tálalás: az angol muffinokat  kettévágjuk és megpirítjuk , rátesszük egy jégsaláta levélre,utána ráhelyezzük óvatosan a tojásokat,erre megy rá a hollandi mártás és füstölt lazac. Fekete szezámmaggal díszítjük. (x)