A DVTK Labdarúgó Sportakadémia tavaly rendezte meg először a kupát hagyományteremtő szándékkal.

Augusztus 9-én elkezdődnek az U16-os korosztály számára kiírt nemzetközi utánpótlás torna, a II. DVTK Rakaczki Kupa küzdelmei. Az első négy napon a körmérkőzéses csoportküzdelmeket játsszák le a csapatok, amely után szombaton a helyosztók következnek. A bronzmérkőzést a csoportok második helyezettjei vívják, a döntőt pedig a két csoportgyőztes. 

A torna névadója, Rakaczki Bence döbbenetesen korán, mindössze húszévesen távozott közülünk. DVTK saját nevelésű játékosa 18 és fél évesen állt be először a diósgyőriek első csapatának kapujába a Ligakupában, majd a csapat utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte azt. A tehetséges kapus a 2012/2013-as bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálaton kiderült, hogy Bence leukémiában szenved. Csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken. Hosszú küzdelem után hunyt el 2014. január 16-án.

A torna mind a tizenhat mérkőzése ingyenesen látogatható az öt nap folyamán. 

A bronzmérkőzést, a döntőt és a záróünnepséget a DVTK Stadionban rendezik meg. A II. Rakacki Kupa programjairól, meccseiről, és a csoportokról bővebb információt a dvtk.eu oldalán találhattok.