Már a reggeli órákban sokan indultak útnak megyénkből is Mogyoródra a 37. Formula 1 Magyar Nagydíj első napján.

A pálya környéki utakon egyaránt erős a gépjármű- és a gyalogosforgalom is, a rendőrök a parkolók és a versenypálya felé vezető utakat egyirányúsították. A Hungaroring közelében lévő parkolók folyamatosan telnek, az autósok gördülékeny haladását a rendőrök segítik.

Ideiglenesen a forgalmi rend is megváltozik július 29. és július 31. között a Hungaroring versenypálya környezetében. Az is készüljön erre, aki csak arra jár és nem megy ki a versenyre.

A Budapest felé vezető irány forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között fog jelentősen megnövekedni. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután az autópályán Budapest felé közlekedőknek, Gödöllőtől az M31-es autópálya – M0-s autóút útvonalat érdemes választaniuk.

A verseny befejezését követően a 19-es kilométerszelvénynél lévő csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja, a versenypálya körüli utak mihamarabbi kiürítéséhez a közlekedők mindenképpen kövessék a hatóság utasításait. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a Hungaroring és környékére vonatkozó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve az utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe a rendőrök jelzéseit, fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!