Andy (Anne Hathaway, left) whispers some important information to her boss, fashion magazine editor Miranda Priestly (Meryl Streep), as Miranda's first assistant, Emily (Emily Blunt) looks on. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

Hatalmas siker lett Az Ördög Prádát visel című film, de azt kevesen tudják, hogy eredetileg nem Anne Hathaway-t szerették volna a főszerepre, hanem Rachel McAdams-t!

„Háromszor is felajánlottuk Rachel McAdamsnek a szerepet. A stúdió eltökélte, hogy ő lesz, ő pedig eltökélte, hogy nem akarja elvállalni.”- mesélte David Frankel rendező. Ezek után többek között Scarlett Johansson, Kate Hudson, Kirsten Dunst és Natalie Portman neve is felmerült, ám az egyetlen, aki igazán nagyon akarta a szerepet, az Anne Hathaway volt. 

A színésznő állítólag több találkozót is megbeszélt a producerekkel, hogy meggyőzze őket, alkalmas a feladatra. 

Végül maga Meryl Streep döntötte el a kérdést: az akkoriban megjelent Brokeback Mountain – Túl a barátságon című filmben látta Anne-t, és megtetszett neki a színésznő alakítása.

„Meryl nagyon meg akarta csinálni a filmet, és megkért rá, hadd találkozzon Annie-vel. Akkor jelent meg a Brokeback Mountain, és Annie-nek volt benne egy csodálatos, apróbb szerepe. Meryl megnézte azt a jelenetet a filmből, találkozott vele, aztán felhívta Tom Rothmant a Foxtól és azt mondta neki: "nagyszerű ez a lány, szerintem jól fogunk tudni együtt dolgozni."- mondta a rendező.

Érdekes, hogy többen visszautasították a szerepet, Anne pedig fel-alá járkálva visítozott örömében, hogy megkapta a szerepet, és milyen jól is tette, hiszen fantasztikusat alakított!