Alaposan megünnepelték a mentők napját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Az esemény díszvendégei természetesen az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezetének dolgozói voltak.

A borsodi rendőrök második éve emlékeztek meg a mentők áldozatos munkájáról és köszönték meg tevékenységüket május 20-án. Ezen tevékenységük számos alkalommal kapcsolódik a rendőri szolgálathoz is, amikor például vállt vállnak vetve, egymást segítve és kiegészítve teljesítik feladatukat egy-egy közlekedési baleset helyszínén – áll a rendőrség közleményében.

Az eseményt a Csanyik-völgyben rendezték meg, ahol Szerencsi Árpád r. alezredes, megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a résztvevőket.

A köszöntő alatt már égett a tűz a babgulyást tartalmazó üst alatt, és amíg az étek elkészült, addig a rendőrök bűnmegelőzési kvízfeladatok megoldására invitálták a megjelent mentőbajtársakat. Ezen túlmenően egy rögtönzött autós tanpályát is felállítottak, ahol vezetéstechnikai tréninget tartottak az érdeklődők számára.

Forrás police.hu