Alaposan megcsapolták az áldozat bankszámláját.

Nagyon sokszor elmondták már a szakemberek, hogy soha ne tartsuk egy helyen a bankkártyánkat és az ahhoz tartozó PIN-kódot. Ezt támasztja alá az az ügy, amelyben most készítette el a vádiratot a miskolci ügyészség. A nyomozás során beszerzett információk szerint a vád alá helyzett nő a gyermekkori barátnője által Kazincbarcikán üzemeltetett gazdasági társaság irodaépületébe tavaly júniusban napközben bement, és az egyik polcról elvette a sértett bankkártyáját és a mellette tárolt PIN-kódot tartalmazó cetlit. Ezután felhívta a társát, hogy autóval vigye el őt Miskolcra, itt találkoztak harmadik ismerősükkel, akit ketten rábeszéltek arra, hogy a náluk lévő bankkártyával bankautomatákból pénzt vegyen fel.
A férfi ebbe beleegyezett, két napon keresztül a város területén más-más bank által üzemeltetett automatákból a sértett bankszámlájáról alkalmanként 100 ezer forinttól 200 ezerig terjedő összegekben, összesen egymillió forint készpénzt vett fel.
Ezt úgy osztották el egymás között, hogy a pénzfelvevő vádlott 40 ezret kapott, míg két vádlott-társa fejenként közel fél millióhoz jutott hozzá.
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a nő és a két férfi ellen elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt. Az ügyészség tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – a vádlottak közül a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést, míg a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.