Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Boldizsár élni akar

A súlyos anyagcsere-betegségben szenvedő, nyolc hónapos sajókeresztúri kisfiú élete a tét.

Nagy Boldizsár PDHC-ben szenved, amely egy ritka és súlyos genetikai betegség rendkívül ritka fajtája. Szervezetében nincsenek meg azok az enzimek, amelyek lebontják a fehérjét, a cukrot és a szénhidrátot. Ennek következtében nem termelődik energia a vérében, pedig az nélkülözhetetlen az élethez.

A szülők hónapokig kutattak, hogy gyógymódot találjanak gyermeküknek, és április elején végre boldogan jelenthették be a Boldizsár Élete Alapítvány közösségi oldalán, hogy mégis van esély a kisfiú teljes gyógyulására. A génterápia azonban 500 millió forintba kerül és a kezelés összegének első részletét, 35 millió forintot május végéig kellene kifizetniük. Rengetegen segítettek már, amelyért a család rendkívül hálás, hiszen ennek köszönhetően 11 millió 750 ezer forintnál tart a gyűjtés, de sajnos ez még az első részlet felét sem teszi ki.

Természetesen a szülők és az eddigi támogatók nem adják fel a harcot.

Sajókeresztúr és a környező települések polgármesterei folyamatosan gyűjtéseket szerveznek.

jus 28-án, szombaton a sajóbábonyi Borostyán Mihály Sportközpontban gyermeknapot tartanak és a jótékonysági palacsintavásár bevétele Boldizsár felépülését szolgálja. Szintén ezen a napon Parasznyán, a kultúrházban retró diszkó, lesz, ahol tombolát is rendeznek, hogy ezzel támogathassák a kisfiút.

Sajókeresztúron május 29-én, vasárnap gyermeknappal egybekötött majálist szerveznek a Főtéren, amelynek bevételét szintén Boldizsár gyógyulásáért ajánlják fel. Ugyanezen a napon, délelőtt fél 11-kor lesz Boldizsár nyilvános keresztelője a helyi református templomban, ahová a szülők szeretettel várnak mindenkit.

Mindeközben a parasznyai önkormányzat kupak- és aludobozgyűjtést hirdetett, amelyeket a polgármesteri hivatal udvarára vihetünk be. Az Együtt Boldizsárért Jótékonysági Licit oldalon pedig különböző tárgyakat ajánlhatunk fel licitre és az ezekért fizetett összeg szintén a kisfiút támogató alapítvány számlájára kerül.

Boldizsár Életéért Alapítvány

Nyilvántartási szám: 05-01-0064689
Nagyné Letső Tímea
OTP 11773346-03130924
IBAN HU90 1177 3346 0313 0924 0000 0000
SWIFT OTPVHUHB
Paypal: tiszaszaz@hotmail.com
Mobil +36704433398
Email: tiszaszaz@hotmail.com