Kezdőlap KORONAVÍRUS

COVID – Miskolc polgármestere a pontos adatokat kéri

Közérdekű adatigényléssel fordult dr. Müller Cecília országos tisztifőorvoshoz Veres Pál, Miskolc polgármestere. A városvezető a legfrissebb, hiteles és valós járványügyi adatokat kérte, beleértve az új fertőzöttek, illetve a kórházban ápoltak számát is.

A pontos számokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 2021. november 11-én kiadott, a települések koronavírus fertőzöttségi adatainak nyilvánosságáról szóló közleményére hivatkozva kérte ki Miskolc polgármestere – áll az önkormányzat közleményében.

Jelenleg a koronavirus.gov.hu adatai szerint 10 767 az új igazolt fertőzöttek száma. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 987 199 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legfrissebb adatok szerint 61 177 fertőzöttet igazoltak eddig.

 

Veres Pál úgy véli, hogy a pontos adatok ismerete valamennyi miskolci érdeke, hiszen csak így lehet hiteles képet alkotni a járványhelyzet alakulásáról, és ezekre az adatokra reagálva lehet csak felelős intézkedéseket hozni, akár további szigorításokat bevezetni Miskolcon.