Kezdőlap KÉK HÍREK

Csődöt mondott a pléd-széf a Zsóryn

Hét nap alatt hét bejelentés érkezett a rendőrségre a mezőkövesdi strandon pihenő családoktól.

A helyzet az, hogy a törölköző még mindig nem védi meg étékeinket a tolvajoktól, erre a rendőrség is felhívja a figyelmet minden nyáron. Ennek ellenére a strandolók még mindig arra hivatkoznak, hogy ők bizony „lezárták” csomagjaikat, mégis sikerült az elkövetőknek eltulajdonítani pénztárcákat, személyes iratokat, bankkártyákat és mobiltelefonokat.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként az egyenruhások elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves helyi férfit.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő eljárás során a gyanúsítottól két mobiltelefont és több személyes iratot is lefoglalt és már vissza is adták a jogos tulajdonosaiknak.

Azért a rendőröknek akad pár jó tanácsa a strandolóknak, hogy pihenésük zavartalan legyen. Ezeket érdemes megfogadni:

  • Csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van!
  • Ha elmennek úszni, fürdőzni ne hagyják őrizetlenül a táskákat, azokra felváltva vigyázzanak, esetleg a szomszédos strandolókat kérjék meg, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyaikat, majd cserében ne felejtsék el ezt viszonozni, a pléd-széf nem véd!
  • A fürdő területén lehetőség szerint a készpénzt, gépjármű indítókulcsot, okmányokat, illetve értékesebb vagyontárgyakat az értékmegőrzőben helyezzék el!
  • Amennyiben gépjárművel érkeznek, az autót mindig zárják be, ablakait húzzák fel, abban látható helyen értékes dolgokat ne hagyjanak!
Forrás police.hu