Messze jutott a bódvalenkei program híre.

A Juszt-is Teszünk Alapítvány 2016-ban „Új gyerektábor Bódvalenke” néven kezdte meg önkéntes munkáját az alig 200 lelket számláló településen egy nyári táborral, azóta pedig folyamatosan fejlesztik, bővítik segítő tevékenységüket. Az alapítvány célja, hogy a Bódvalenkén felnövő gyerekek ugyanakkora eséllyel induljanak el életpályájukon, mint a városokba, jobb anyagi és szociális körülmények közé születő társaik.

Önkénteseik különböző részképesség-, és figyelemfejlesztő, kooperativitást igénylő játékokkal, Skype-tanodával segítik a gyerekeket. Emellett, rendszeresen dolgoznak a kicsik és nagyobbak szókincsének, kifejezőképességének és általános tudásának bővítésén is.
Ezt a tevékenységet ismerte most el a Családbarát Magyarország Központ. Az „Önként Jöttem” díjat minden évben olyan személy, induló szervezet, vállalati program megvalósítóinak ítéli oda a Családbarát Magyarország Központ, akik minimum egy éven át önként, egy közösség számára végeznek valamilyen hasznos tevékenységet anyagi ellenszolgáltatás nélkül. A díj mellé a mindennapokat színesebbé tevő játékokat, írószereket adományozott a bódvalenkei gyerekeknek a Központ.