Kezdőlap Uncategorized

Cukiság a köbön: képek a hármas ikrekről

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán hármas ikrek születtek. Az anyuka nagyon ügyes volt, egészen a terhesség 34. hetéig hordozta őket a szíve alatt.

Az édesanya a biztonság kedvéért- terhessége 21. hetétől -befeküdt a Terhespathológiai Osztályra, azaz 13 hétig volt a kórház vendége. Két bogyó és egy babóca született császármetszéssel, jó állapotban – Gergő 1990, Anna 1980 és Balázs 1890 grammal.

A babák egyébként április 21-én látták meg a napvilágot, azaz mára már több, mint egyhetesek. Átmenetileg a Koraszülött Osztályra kerültek, majd néhány nap múlva leköltözhettek édesanyjukhoz, az egyik gyermekágyas szobába.

Hármas ikreket a világra segíteni azért elég összetett feladat. A műtőben például kellő számú és képzettségű szakemberrel kell készülni a beavatkozásra. Érdekesség, hogy a műtét során a magzatok megszületésének pillanataiban, a helyiségben 19 személy tartózkodott, beleszámítva az édesanyát és három újszülöttjét.

Dr. Nagy Gábor Centrumvezető főorvos és a boldog család

A babák ellátásában az édesanya és családja is bőségesen kiveszi már most is a részét. Az édesapa tartósan bent tartózkodhat, folyamatosan segítve újszülött gyermekeinek az ellátását. Még van egy kis idejük felkészülni a későbbiekre, arra hogy milyen lesz majd 3 újszülöttel az élet. Milyen lenne? Boldogság a köbön! 

A tervek szerint a család a jövő héten térhet haza a mezőkeresztesi otthonába.