Minden napra jut érdekes program.

Pontosan egy hétig tart majd az Országos Könyvtári Napok, hiszen október 4-én, hétfőn kezdődik, és 10-én, vasárnap zárul. Az eseményre nagyon sok programmal készül a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is.
Először azonban eljön a megbocsátás hete. Aki késedelembe esett, de október 4. és 10. között visszaviszi a késedelmi díjjal rendelkező kölcsönzött dokumentumokat a könyvtárakba, büntetés, késedelmi díj fizetése nélkül teheti ezt meg. Azoknak tudnak megbocsátani, akik eddig még nem éltek ezzel a lehetőséggel. A korábban keletkezett, de még ki nem fizetett késedelmi díjakra nem vonatkozik az akció.
A rendezvénysorozat egy hete alatt kedvezményes áron lehet beiratkozni, vagy a tagságot meghosszabbítani, és ez a lehetőség minden tagkönyvtárban igénybe vehető.
Október 10-én, a Könyves Vasárnapon pedig a központi könyvtár látogatói számára 10–14 óra között ingyenes internethasználatot biztosítanak beiratkozott olvasóink számára.
Az egy hét alatt számtalan kiállítás, játék, előadás várja az érdeklődőket, amelyekről érdemes a könyvtár honlapján tájékozódni.