Az Egri Katalin sommelier által összeállított borlap már elsőre kétpoharas minősítést kapott.
A számonként hárommillió olvasót megszólító, amerikai bormagazin évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben – a Michelin-csillagokhoz hasonlóan – három szinten díjazza a világ legizgalmasabbnak ítélt borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva.
A miskolctapolcai Avalon Park Hotelhez tartozó Avalon ristorante és Vino Salone – a szálloda honlapja szerint – hat kontinens tizenhárom országának borait és pezsgőit kínálja, összesen mintegy 200 címke 2500 palackját. Az Egri Katalin sommelier által összeállított borlap először szerepel a Wine Spectator listáján, rögtön kétpoharas minősítést kiérdemelve.
A budapesti Felix Kitchen & Bar először két évvel ezelőtt nyerte el az egypoharas minősítést, amelyet tavaly is megtartott, a most pedig már két pohárral díjazta a Várkert Bazár mellett található étterem borlapját a Wine Spectator. Az étterem bor-programját vezető Czinki Tamás külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze.
Első alkalommal díjazza az amerikai szaklap – egy pohárral – a budapesti Arany Kaviár éttermet is. "Ezt a kiadványt havonta hárommillióan olvassák, ha lehet ilyet mondani ez a borlapok Michelin-csillaga. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el ez az eredmény!" – idézi az étterem közleménye Varga Ákos sommelier-t.
A tavalyi év után másodszor kapott egypoharas minősítést a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet.
(x)