Megalakult az energiapiacon megjelenő új piaci szereplők – az energiaközösségek és rugalmassági szolgáltató aggregátorok – érdekeit védő szakmai szervezet, a Magyar Energiaközösségek és Rugalmassági Szolgáltatók Szövetsége (MERSZ) – közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.

Szakmai javaslatokat fogalmaznak meg

Július 21-én a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) adott helyet az újonnan megalakult szervezet alapító közgyűlésének. A szövetség azzal a céllal jött létre, hogy az energiapiac hazai és nemzetközi szereplőivel közösen szakmai és szabályozási javaslatokat fogalmazzon meg. Célja a decentralizált energiapiac kiépítése, segítve ezzel a megfizethető, fenntartható és ellátásbiztos energiapiaci modell kiépítését.

A szövetséget 15 alapító tag, már meglévő energiaközösségek és rugalmassági szolgáltatók hozták létre, és szeptemberben további rendes és pártoló tagok csatlakozásával számolnak.

A MERSZ jelentkezését várja minden olyan, leendő vagy már bejegyzett energiaközösségnek, illetve rugalmassági szolgáltatónak, akik szeretnének értesülni a legfrissebb, őket érintő piaci változásokról, valamint közös szakmai támogatás útján tenni kívánnak érdekeik előmozdításáért.