Kunckelné Fényes Ildikó 2018.06.06. Fotó: Horváth Péter Gyula

Kunckelné Fényes Ildikó nevét Latin-Amerika összes magyar közösségében ismerik, a venezuelai magyar kolónia egyik meghatározó egyénisége, a Latin-Amerikai Magyar Országos Szervezetek Szövetségének elnöke, aki a magyar államhoz kötődő vagy politika természetű megbízás nélkül, emberségből dolgozott a magyar ügyért évtizedek óta. Egészen kiskorától, már édesapja öröksége miatt is úgy gondolta, hogy ott nekik Venezuelában feladatuk van: menteni a magyar kultúrát, a magyar értékeket és életmódot.

Kunckelné Fényes Ildikó hosszú, méltósággal viselt betegség után hunyt el hétfő hajnalban

„17 éves elnöksége során maradandót, példaértékűt alkotott. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a ránk hagyott örökséget méltóképpen tovább tudjuk adni a jövő generációjának.” – írja közösségi oldalán a Latin-Amerikai Magyar Országos Szervezetek Szövetsége.

A Latin-Amerikai Magyar Országos Szervezetek Szövetségét 2004-ben hozták létre. Küldetése a Latin-Amerikában élő magyarok érdekképviselete Magyarország felé. Foglalkozik a magyar nyelv és kultúra művelésével, megőrzésével, ismertetésével, a magyar szervezetek koordinálásával. Továbbá a magyarságot érintő ügyekről tájékoztatja a tagokat, illetve a latin-amerikai magyarok igényeit, vívmányait közli a többi országgal, különösen Magyarországgal.

 

Kép: nullahategy.hu