Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Eredményes volt a licit, új tulajdonosa lehet az ETO Parknak!

Befejeződött a győri ETO Park létesítményeire a licit. A 8,2 milliárd és 1,8 milliárd forintos csomagokra december 31-től licitálhattak az érdeklődők, már a nyitás után azonnal mindkét tételre érkezett vételi szándék. Az árverés ma délelőtt 10 óráig tartott, s miután új licit nem jött, a kikiáltási áron kelt el minden. Az egyik tétel – a kisebbik – ez a sporttelepet és edzőközpontot jelenti, a nagyobbik pedig az alábbiakat:

  • a 16 ezer néző befogadására alkalmas stadion – becsült értéke 1,3 milliárd forint
  • egyéb edzőközpont – becsült érték 307 millió forint
  • energiaközpont – 95 millió forint
  • promenád – 71 millió forint
  • élményközpont – becsült érték 4,7 milliárd forint
  • szálloda – becsült érték 1,7 milliárd forint

Azt nem tudni, hogy ki a nyertes, azt viszont igen, hogy az államnak 30 napig elővásárlási joga van. Ha nem él ezzel, akkor jöhet létre a szerződés a vevővel.

"A vételi jogot elnyert licitálóval az eredményhirdetést követően, az elővásárlásra jogosultak nyilatkozatának beérkezésétől számított 30 napon belül a vevő költségére történik meg a szerződéskötés. A szerződéskötés határideje alatt a nyertessé nyilvánított licitálónak szerződéskötési kötelezettsége áll fenn, amelyet a licitáló a licit megtételével magára nézve kötelezőnek fogad el. Amennyiben az elővásárlási joggal rendelkezők egyike sem él ezzel a jogával, az értékesítő a szerződést a nyertes ajánlattevővel köti meg"