A nyár hagyományosan az esküvők szezonja. Eddig csúcsidőszaknak leginkább a júliusi hónap vezetett, de manapság az esküvői láz egyre inkább augusztusra, illetve nyár végére tolódik. A klasszikusnak számító romantikus téma azonban még mindig a legnépszerűbb a házasulandók között. 

 

Kimondani a boldogító igent egy egzotikus szigeten szinte álomszrű, de megtörténhet. Tökéletes azon párok számára, akik a nagy napra szívesen elszöknének a valóság vagy éppen a hatalmas vendégsereg elől. Az elmúlt években egyre divatosabbnak számít a külföldi menyegző, melyet akár a nászúttal is egybeköthetünk. Az egyik legkedveltebb úti cél a szerelmesek számára Cancún, de népszerű úti cél még Bali, Hawaii, a Maldív-szigetek, Mauritius, illetve Tahiti.

Aki nem vágyik ennyire távoli helyre, azok egy buli helyszínére is becsempészhetik a tengerparti nyár hangulatát. Az esküvő domináns árnyalata ilyenkor főleg a mély tengerkék, a világos smaragdzöld vagy a középkék, melyet különleges, a tenger világát idéző dekorációkkal tehetünk még izgalmasabbá – írja a lafemme.hu.

A kertek a legnépszerűbb nyári esküvők helyszínei. Szélforgók, színes, vidám csokrok és a simogató, meleg nyári hangulat. Az ételek ízét pedig érdemes a szezonhoz igazítani. Egy meleg nyári kerti esküvőhöz pazar az idei slágeríz, a citromtorta virágdíszekkel, a tetején pedig mostanság elfér egy kis csillámpor is. Az ilyen esküvő elmaradhatatlan része a lampion.

Vintage vagy retró is hódít. A vintage esküvő kihagyhatatlan elemeinek számít a régi levélmeghívó, a cupcake, mely akár a torta alternatívája is lehet, az apró régies csészék és teáskannák, a bőröndök, a régi képkeretek és a hímzett zsebkendők. Egy ilyen témával a régi korok romantikáját kelthetjük újra életre. Az idei kedvenc a viktoriánus és a 20-as évekbeli Gatsby stílus, melynek jellemzője az elegancia és a nosztalgia. Az olyan szövetekkel, mint a bársony és a damaszt, valamint az olyan árnyalatokkal, mint a padlizsán, a menta, a fehér-türkiz páros, esetleg a keki vagy a barna, újjáéledhet az elmúlt idők hangulata.

A countryesküvők kedvelt árnyalatai a natúr színek, így a földes tónusok, a sárga, az arany, a barna, a zsálya, a fahéj vagy a rozsdavörös. Az anyagok közül a vászon, fa, üveg a legnépszerűbb, de kedvelt elem a szalma és a régi vastárgyak is. A dekorációkhoz igazi kincsekre bukkanhatunk régi fészerekben, istállókban vagy pajtákban. Sőt! Az esküvőt előszeretettel tartják már ilyen építmények közelében. Dekoratív elemek lehetnek ágak, esetleg befőttesüvegek. Emellett a countryesküvő megköveteli a házias ízeket is, házi lekvárokat, limonádét, vagy más ínyencségeket, házi süteményeket.

A pasztell és harsány árnyalatok igazi feltörekvő trend. A színes macaronok tökéletes alternatívái a hagyományos desszerteknek, és könnyedén hozzáigazíthatjuk az esküvő uralkodó színeihez. Nélkülözhetetlen kelléknek számítanak a színes papírgömbök, az ombre esküvői torta – és persze a virágok.