Molnár András közel harminc éve dolgozik kézilabdaedzőként a férfi és női szakágban is – a női első osztály kivételével – minden osztályt minden korosztállyal megjárva.

Az 1993 óta edzőként dolgozó szakember a klub utánpótlását érintő szakmai munka kialakítását és működését is koordinálni fogja.

– Óriási megtiszteltetésként ért a megkeresés – nyilatkozta Molnár András. – Kaptam az élettől egy új lehetőséget, hogy egy még komolyabb rendszert építsek ki, mint ahogy a korábbiakban tettem Hajdúnánáson. Miskolcban és Borsod megyében óriási erő van, mint ahogy Diósgyőrben is. Őszintén hiszem, hogy komoly szintre fogjuk tudni eljuttatni a kézilabdázást, de ehhez idő kell.

A tavalyi évben újjáalakult DVTK férfi kézilabda szakosztályának felnőtt csapata feljutott az NB II. Észak-Keleti csoportjába, ahol új kihívások várnak a piros-fehérekre.

– Minden idők legerősebb Észak-keleti bajnoksága következik – folytatta az ambiciózus szakember. – Azt gondolom, hogy az első évben nem lehet konkrét célokat megfogalmazni, de a minél jobb szereplés és az, hogy egy olyan csapat magját tudjuk lerakni, ami a későbbiekben többre is hivatott, jó kiindulási alap lehet. Szeretnék egy fegyelmezett, munkás csapatot kialakítani, hiszen mindig azt szoktam mondani a játékosaimnak, hogy azokat kedvelem, akin rajta van a munkásruha. Ha ez párosul a szorgalommal és a tehetséggel, akkor csak jó sülhet ki belőle. Továbbá szeretnék kialakítani egy olyan játékstílust, amire azt mondják, hogy ez a Diósgyőr. Minden energiámat arra próbálom fordítani, hogy a DVTK felkerüljön a kézilabda térképére.

– Molnár András érkezésével új szintre lép a DVTK kézilabda szakosztálya minden téren – tudtuk meg dr. Szász Zsuzsannától, a DVTK Kézilabda Kft. ügyvezetőjétől. – Tapasztalata és korábbi utánpótlás-nevelő munkája révén nem csak a felnőtt együttes szakmai munkájában, hanem a tizennégy korosztályos csapatunknál is nagy szerepet kap. Az idei szezontól már közel kétszáz gyerek, játszhat a DVTK címeres mezében, akik András érkezésével a legjobb kezekbe kerülnek. Ami pedig a felnőtt csapatot illeti, az osztályváltást követően a tavalyi szezon Észak-keleti bajnokcsapatának edzőjétől jobbat nem is kívánhatnánk.