Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Ez volt az utolsó tánc Cseh Lászlótól

Cseh László hetedik hellyel zárta le fényes sportpályafutását. Ötödik olimpiáján minden futamában sikerült előre lépnie, saját bevallása szerint ez a 200 m vegyes volt az utolsó futama. Az olimpiákon hatszor állt dobogó, világ- és Európa-bajnok. 

  • Atlétika

Bartha-Kéri Bianka női 800 méteren nyitotta a magyar versenbyzők sorát, 1 mp-cel kellett volna gyorsabban futnia, hogy továbbjusson az előfutamából. Koroknai Máté férfi 400 m gáton lett futamában hatodik, az ő ideje sem ért továbbjutást. A súlylökő Márton Anita sem jutott döntőbe.

  • Evezés

Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypár B-döntőjében a 10. helyen végzett.

  • Sportlövészet

Major Veronika a női sportpisztoly alapversenyét a 35. helyen zárta, így nem került döntőbe

  • Úszás

Milák Kristóf a férfi 100 m pillangóúszásban olimpiai csúccsal, összesítésben a második idővel bejutott a holnapi döntőbe, a győri Szabó Szebasztiánnak ugyanebben a versenyszámban ez sajnos nem sikerült. Burián Katalinnak se hiányzott sok, de  ő sem úszik majd a női 200 m hát fináléjában.

A férfi 200 m hátúszás döntőjében Telegdy Ádám az ötödikként csapott a célba.

Három férfiversenyzőnk és vegyes váltónk volt érdekelt az úszó előfutamok péntek déli programjában. Sajnos Lobanovszkij Maxim 50 gyorson, Gyurta Gergely és Kalmár Ákos 1500 gyorson és férfi 4×100-as vegyes váltónk sem jutott tovább.

  • Vitorlázás

5.05: Érdi Mária (női laser) – 9-10. futam

7.35: Vadnai Benjamin (férfi laser) – 9-10. futam

  • Vízilabda

Női torna, csoportmérkőzés: Japán–Magyarország 13-17 A vártnál nehezebb győzelem ellenére a csapat egy lépésre a csoportgyőzelemtől, ehhez Kína ellen kell vasárnap nyerni.