Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több táv közül választhatnak a sportolók.

Habár az ünnepeken már régen túl vagyunk, és sokan komoly elhatározással kezdtek el sportolni, most itt egy újabb lehetőség a lendület fenntartására. A szervezők nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal tartják meg ugyanis az I. Szerencsi Farsangi Futást február 20-án, vasárnap délelőtt 10 órától. Az rendezvény központi helyszíne a szerencsi vár lesz, innen indulnak majd a versenyzők, akik egy, kettő vagy három kört teljesíthetnek a városban kijelölt 2,5 kilométeres körből, amely többek között a pincesorokat is érinti.
A szervezők abban bíznak, hogy mivel ez egy farsangi futás lesz, a résztvevők egy – minél nagyobb – része jelmezben teljesíti majd a választott távot. A futók útvonalán szelifipontok és egyéb élményelemek is várják a sportolókat, a célban pedig apró ajándék, farsangi fánk és forró tea várja az amatőr és profi atlétákat. Érdemes figyelni arra, hogy külön jutalom jár a legjobb egyéni és csoportos jelmeznek, valamint a legnépesebb iskolai csapatnak.