Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Gyermekdiabétesz pályázati program a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban

Mintegy 23 millió forintos támogatásból fejlesztette Gyermekdiabétesz Centrumát a Borsod-
Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

A „Fejlődés a szövődménymentes felnőttkorért – Gyermekdiabétesz Központ Miskolcon 2021” c. projekt részeként az intézmény az 1-es típusú diabétesz korai diagnosztizálásához, szövődmények kialakulásának korai felismeréséhez szükséges eszközöket szerzett be, valamint fejlesztette informatikai hátterét.

A vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a diagnosztika, terápia és edukáció területén olyan lehetőségek nyílhattak meg az intézményhez tartozó Velkey László Gyermekegészségügyi Központban, amely segíti a cukorbeteg gyermekek és családjaik egészséges, harmonikus fejlődését, így növeli általános életminőségüket is. Az eszközlista összeállításánál fontos szempont volt, hogy biztosíthassuk az adott ellátási területen azokat a feltételeket, amelyek megkönnyítik a napi betegellátási tevékenységet. Mindez jelentősen támogatja a diabéteszes gyerekeket abban, hogy teljes életet élhessenek, és egyenlő esélyekkel indulhassanak az életben egészséges társaikhoz mérten.

A projekt a Miniszterelnökség megbízásából, az Országos Kórházi Főigazgatóság által – Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik jólétét, jóllétét fokozó, fejlesztési célú támogatás gyermekdiabétesz centrumok részére címmel – meghirdetett Gyermekdiabétesz Pályázati Program GYDIAB-21. keretében valósult meg.