Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Gyulay Zsolt a MOB új elnöke

A szöuli olimpia kétszeres bajnokát, az egykori világklasszis kajakozó Gyulay Zsoltot választotta elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság. Sportolóként váci, győri majd a Honvéd színeiben érte el sikereit, utolsó érmeit pedig már az MTK kajakosaként szerezte. Tizenötször állt világbajnoki dobogón, hatszor neki játszották a himnuszt.

2010-től a Hungaroring Zrt. elnöke, 2012-től a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetője. Egy ideig a Magyar Autósport Szövetség elnöke is volt, a MOB-nál pedig alelnökként segítette a szervezet munkáját.

„Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást, gratulálok Hajdu Balázsnak, hogy kandidált, és nemes versenyre késztetett. A tagsággal való beszélgetés során azt tapasztaltam, hogy ez felrázta a tagságot. Szeretném megköszönni Kulcsár Krisztiánnak az eddigi munkáját. Az olimpiai család vezetése nagyon nehéz, nem lehet úgy vezetni, mint egy multinacionális céget. Szeretni kell, tisztelni, a »gyermekekkel« egyformán bánni minden tagjával, ezért is nagyon nehéz ebben a helyzetben jó vezetőnek lenni. Ezt pontosan tudom, hiszen három lányom van, ebben is követtem Schmitt Pált, de én erre vállalkozom Párizsig. Bízom benne, hogy amit meghirdettünk, vagyis a kétszáz magyar kvóta Párizsra és a kétszázadik magyar olimpiai arany megszerzése 2030-ig elérhetővé válik” – mondta el megválasztása után Gyulay Zsolt.

A tisztújításra azért került sor, mert a korábbi elnök, Kulcsár Krisztián egy bizalmi szavazást követően lemondott a tisztségről.