Kezdőlap LIFE MAGAZIN Női Napozó

Ha az élet citromot ad, szőkítsd ki a hajad!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem vagyok valami jó a DIY-ban, fogalmazzunk úgy, hogy sokszor kérem inkább a profi segítségét, de ezeket az egyszerű otthoni praktikákat még én sem tudom elrontani.

Idő- és pénzspóroló technikákból sosem elég, plusz ha otthon is világosíthatjuk már a hajunkat szalon minőségben, akkor miért ne tennénk. Ráadásul előnyben vagyunk, mert a szikrázó napsütés is a segítésünkre siet.

Nincs másra szükséged, mint meleg vízre egy nagy citromra, és persze legyen kéznél egy szórófejes flakon is.

Használati útmutató:

  • Csavard ki a citromot egy nagy tálba.
  • Keverd össze meleg vízzel 1:1 arányban.
  • Töltsd meg vele az üres szórófejes flakont.

Fújd rá a nedves hajadra, de fókuszálj! Ha csak a hajvégeket szeretnéd kivilágosítani, akkor érdemes csak erre a területre koncentrálni.

Ezek után már csak napra van szükséged. Érdemes a csodaszerrel átitatott hajadat 1-2 órán keresztül süttetni. Ebben az esetben ne feledkezz el a naptejről!

Természetesen csodára azért ez sem képes. Ha a sötétbarna hajad szeretnéd kiszőkíteni, akkor akár sült csirkére is éghetsz a napon, akkor sem történik semmi. Viszont kis árnyalatbeli különbségeket tapasztalhatsz, illetve festett szőkék elsárgult hajszálain is rengeteget segíthet.

Egy jó tanács a végére, alaposan mosd ki és balzsamozd a hajad! Ez azért fontos, mert 2 óra után durvább szaga lesz a fejednek, mint egy nagy tányér túlérett gyümölcsnek, és ne feledd, a citrom egy savas gyümölcs, így érdemes hangsúlyt fektetned a hidratálásra is.