Kezdőlap KORONAVÍRUS

Ha nem tudjuk 12 másodpernél tovább visszatartani a levegőt, orvosra van szükség

Hasznos tanácsokat osztottak meg Facebook oldalukon Rékassy Balázs és Várdi Katalin orvosok, annak érdekében, hogyan készülhetünk fel a megfertőződésre.

Mint írják az omikron vírusvariáns gyors terjedése miatt, a következő napokban, hetekben egyre több fertőzött lesz. A bejegyzésből kiderül, hogy mit kell tennünk ha úgy érezzük hogy elkaptuk a vírust, vagy csak épp a tesztünk lett pozitív:

  • Ha betegek vagyunk maradjunk otthon
  • Legyen otthon maszkunk, lehetőleg FFP2-es
  • Tervezzük meg azt is, hogy ki tud segíteni ha karanténba kerülünk, vagy egyszerűen készüljünk fel az ilyen helyzetekre és több élelmiszert vegyünk otthonra
  • Legyen otthon gyorstesztünk, valamint gyógyszerek és vitaminok is

Fontos az is, hogyha igazoltan a koronavírust kaptuk el, akkor különüljünk el a többi családtagtól, sokszor mossunk kezet és fertőtlenítsünk folyamatosan magunk körül.

A posztban írtak arról is, mikor van az a pont, amikor orvost kell hívni, vagy kórházba menni. Az egyik ilyen, ha 12 másodpercnél tovább nem tudja a beteg a levegőt visszatartani, vagy ha a légzésszám 25 felé megy egy perc alatt. További baljós tünet a megállás nélküli köhögés, magas láz, vagy ha az oxyigénszaturáció 93 alá esik.