A Brigham Young Egyetem egyik diákja szó szerint forró helyzetbe került, amikor felgyújtotta a kollégium konyháját, miközben éppen házilag készített rakéta-üzemanyagot állított elő.

A fiatal férfi a konyhai tűzhelyen próbálta elkészíteni a barkácsolt hajtóanyagot, ami aztán szinte pillanatok alatt hatalmas tűzgolyóvá változott, és meggyulladt, később pedig beborította a falakat és a mennyezetet is.
Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg, azonban a kollégium 22 lakóját kimenekítették, mivel a helyiségben felgyülemlett káros gázokat és végtermékeket el kellett takarítaniuk a kivezényelt tűzoltóknak.
A rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet, a diák motivációi pedig egyelőre tisztázatlanok, bár könnyen elképzelhető, pusztán egy ártalmatlan kísérletről volt szó, amiről a diák naivan úgy gondolta, probléma nélkül végbe mehet.
Természetesen a büntetőjogi felelősségre vonás sem kizárt, ám ehhez megfelelő mennyiségű bizonyítékot kellene szolgáltatni az ügyészségnek, erre viszont a jelenlegi körülmények között nem sok esély mutatkozik.