Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Ingyenes a mozi a szépkorúaknak

Vagyis folytatódik a Szépkorúak Filmklubja, ahol ingyen mozijegyeket lehet igényelni.

A Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány kezdeményezéseként, a Salkaházi Plusz program keretében júliusban indult el Miskolcon a Szépkorúak Filmklubja, amely novemberig várja a filmkedvelő nyugdíjasokat minden hónap utolsó hétvégéjén

-áll az önkormányzat közleményében

A filmeket a Művészetek Háza Uránia Art teremben vetítik a hónap végén. A soron következő események augusztus 28-án és augusztus 29-én, 14 órától kezdődnek. A jegyeket előre kell igényelni a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítványnál, a 06-70/395-2618-as telefonszámon. A nyugdíjas igazolványra természetesen szükség lesz, hiszen csak azzal regisztrálhatnak.

Két különleges filmet nézhetnek meg a mozizni vágyó szépkorúak.

A fakír, aki egy Ikea szekrényben ragadt:

Egy fiatal indiai utcai fakír anyja halála után útnak indul, hogy felkutassa Franciaországban élő, sosem látott apját. Párizsba érkezésekor semmi nem a tervek szerint alakul, végül egy hóbortos taxisofőr egy külvárosi IKEA áruháznál teszi ki. Segítségére siet egy bájos francia-amerikai lány, Marie, akibe azonmód szerelmes lesz. De a történések ismét más irányt vesznek, amikor véletlenül beszorul egy IKEA szekrénybe, majd keresztbe-kasul szállítják Európán és a legkülönbözőbb helyzetekben kell helyt állnia. A fakír egy mesebeli utazás részesévé válik, amely során nemcsak a világ, hanem emberi sorsok is megnyílnak számára.

Csinibaba:  

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghírdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett.

fotó: port.hu