Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Itt a váratlan fordulat; nehéz megmondani, meddig tart

Csökkenhet a zöldségek ára a hazai boltokban. Megérkezett a magyar áru az üzletekbe, így aki szeretné feltölteni éléskamráját, illetve gondoskodni a természetes vitaminutánpótlásról, itt az alkalom, hogy megtegye.

Mártonffy Béla a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke az Infostartnak elmondta, hogy már elérhető a friss tavaszi belföldön termesztett növényházi zöldség a magyar üzletekben. Érdemes lecsapni rá, hiszen a magyar termelők zöldségkínálata jobb minőségű, mint a behozatal, és az élelmiszer egészségügyi biztonságuk is megfelelő. A szakember abban bízik, hogy nem fognak elszabadulni az árak, ami természetesen függ attól is, hogy merre halad a világgazdaság. 

A kamara közölte azt is, hogy az 1,7 millió tonnás magyar zöldségtermelésnek csaknem a negyede származik hajtatásból. A szélsőséges időjárás miatt egyre fontosabbá válnak a szabályozott vízellátást, fény-és hőhatást biztosító növényházak, az erre alapozott termelés bővítése pedig nagy előnyt jelenthet Magyarország számára a nemzetközi versenyben.

Magyarországon még csak most indul be igazán a hajtási szezon, ami azt jelenti, hogy a több száz vagy ezer kilométerről utaztatott paradicsom, paprika, uborka, hagyma, retek és a salátafélék helyett választhatjuk az olcsóbb és egészségesebb hazait is.