Kezdőlap KÉK HÍREK

Ittasan vezetni gáz

Elárulok valamit. Az ittas vezetés nem menő, nem patent, nem vagány és egyáltalán nem okés. Tessék taxizni, hívni a sofőrszolgálatot vagy válaszd a tömegközlekedést! Komolyan mondom, tényleg nem ciki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak már megint bőven akadt dolga, 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

Az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után

– hangsúlyozza ki a rendőrség.

Mostanában egyébként is rengeteg karambol történt. A megye útjain július 12-e és július 18-a között 78 közúti közlekedési balesetből 6 balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 27 ittasan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még bármi bajt okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak, ebből 19 esetben büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

Forrás police.hu