Érdemes figyelni néhány apróságra.

Fontos változás közeleg a háztartások számára. Szeptember 1-jétől az MVM Next veszi át az egyetemes áramszolgáltatást az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A lakossági ügyfelek számára ez mindössze annyit jelent, hogy ősztől egy másik cégtől érkezik majd a villanyszámlát. Az átállás miatt augusztus 31-i dátummal kapnak majd egy végszámlát a fogyasztók, amit természetesen még az ELMŰ-ÉMÁSZ kell kifizetni, még akkor is, ha a számla már szeptemberben érkezik meg.

A cég arra kéri ügyfeleit, hogy a minél pontosabb elszámolás érdekében augusztusban a megszokott módon adják majd meg mérőállásukat. Ugyanakkor  felhívják a figyelmet arra is, hogy a szolgáltatóváltás miatt megváltoznak az ügyfélszolgálati elérhetőségek, valamint több fontos változásra is érdemes felkészülni az ügyfeleknek.

Azok számára lesz a legkönnyebb az átállás, akik jelenleg részszámla alapú elszámolást használnak és havi átalányt fizetnek, nekik ugyanis nincs semmi teendőjük. A számlájukat csoportos beszedési megbízással fizető ügyfelek számára a bankok központilag módosítják a kedvezményezettet az új szolgáltatóra, az egyedi átutalást választóknak viszont figyelniük kell majd, hogy az MVM Nexttől érkező áramszámlák fejlécében lévő új bankszámlaszámra fizessenek. Az előre fizetős mérők feltöltése szeptember 1-jén az éjszakai és a kora reggeli órákban szünetelni fog.