Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Javában zajlik a tavaszi nagytakarítás Miskolc utcáin is

Az enyhe időjárás miatt pedig a Városgazda munkatársai már túl is vannak a takarítás egy részén, hiszen a megszokottól hamarabb, február végétől megkezdték a munkát.

Az elmúlt hetekben a társaság seprőgépe éjszakánként járta az utakat és immár két műszakban végzi a pormentesítést. A téli síkosságmentesítés során kiszórt és az utak szélén összegyűlt szóróanyag felseprését, vagyis a saralást folyamatosan végzik az önkormányzati kezelésben lévő fő közlekedési utakon, autóbuszvonalakon és gyűjtő-mellékutcákon – áll az önkormányzat közleményében.

A munkát Győri kapuban, a Vasgyár és Vologda városrészekben, valamint a Kiss Ernő, Andrássy, Árpád és Kiss tábornok utcákon végezték el. Figeczki Gellért, a Városgazda köztisztasági csoportvezetője most azt is elárulta, hogy a következő napokban a Szervezet utcán, az Észak-Kilián, Kilián-dél, Berekalja és Pereces városrészeken találkozhatnak az utakon közlekedők a munkatársaikkal.

A hétvégi növénygondozási munkákkal is jól haladnak. Legközelebb március 19-én, szombaton 6 és 14 óra között a Csabai kapuban várható forgalomtechnikai gallyazás.

Az esti úttakarítás zajhatásai miatt a lakosság megértését, a forgalomkorlátozás idejére pedig a járművezetők fokozott odafigyelését kéri a Városgazda.