Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Jófej borsodi tűzoltók segédkeztek Baranyában

Megyénkben nem okozott nagy károkat a hétvégi viharos időjárás. Az ezzel összefüggő káresetek miatt a hivatásos tűzoltókat csak 9 esetben hívták ki. Itt a legtöbb munkát az útra dőlt fák és a lehasadt ágak eltávolítása adta az egységeknek.

Baranyában sajnos ettől jóval súlyosabb volt a helyzet.

Ezért Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből nyolc hivatásos tűzoltó indult útnak múlt szombaton este Baranya megyébe, hogy segítséget nyújtson a viharkárok felszámolásában. 

Az érintett területeken több száz lakóház rongálódott meg. Az erős szél és a jég hatalmas pusztítást végzett Sellyén és a környező településeken. A kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságról négy-négy tűzoltó önként jelentkezett, hogy részt vegyen a károk felszámolásában – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A munkálatok során, melyeket a katasztrófavédelem helyi operatív törzse irányított, főként a megrongálódott tetőkről kellett eltávolítani a törmeléket és az összetört cserepeket, feltépett bádoglemezeket, majd fóliázással védeni az ingatlanokat a beázás ellen. Mind a nyolc tűzoltó hétfőn éjszaka visszatért megyénkbe és egy kis pihenés után újra szolgálatba álltak.

Köszönjük áldozatos munkájukat!

Fotó: Horváth Nikolett Csilla tű. törzsőrmester – Baranya MKI