A  20. Miskolci Barátság Maraton elnevezésű  utcai futófesztivál október 17-én, vasárnap kínál sportolási lehetőséget a borsodi megyeszékhely belvárosában.

A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező  Marathon Club által sorrendben már 20. alkalommal életre hívandó erőpróba résztvevői ezúttal is egy 5,27 km-es, belvárosi körpályán adhatnak számot felkészültségükről. A körpálya  útvonala érinti a Református Gimnáziumot, az Avasi templomot, a Zenepalotát, a Városház-teret, a Széchenyi utca egy szakaszát, a Miskolci Nemzeti Színházat, a Hősök terét, a Plázát, az új OTP-székházat, a Népkertet.
A Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) előtti téren kijelölt versenyközpontból október 17-én, vasárnap négy hosszabb egyéni – maraton (42,2 km, Homonnai László-emlékszám), félmaraton (21,1 km, Koleszár András-emlékszám), kismaraton (10,5 km, Koncz Ferenc-emlékszám), minimaraton (5,25 km, dr. Márkus Gábor-emlékszám) és egy félmaratoni váltó (4×5,27 km) szám résztvevői kezdhetik meg az aszfaltkoptatást. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak 600 méteres, illetve 1,8 km-es futamokkal kedveskednek a házigazdák. A célban mindenkit egyedi befutóéremmel várnak.
A kedvezményes előnevezési határidőt a versenykiírásban szereplő szeptember 30-ról meghosszabbították október 10-én, éjfélig. A szervezők az amatőr és profi sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok számára kínálnak megmérettetési lehetőséget.
(Fotó: Fróna Judit)