Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala várja a jelentkezőket a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.

A számlálóbiztos feladata bejárni a körzetet, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címeket felkeresni, lebonyolítani az adatfelvételt, pontosítani címeket, esetleges felvenni újakat, és folyamatosan tartani a kapcsolatot a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 130-150 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie. A terepen történő adatgyűjtéshez a KSH biztosítja a tabletet október 17-november 20. között.

A számlálóbiztosokat a jegyző választja ki. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

· kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 350 Ft

· összeírás körébe tartozó címenként 380 Ft

· összeírt személyenként 730 Ft

· felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

A számlálóbiztosok akár 300 000 Ft-ot is kereshetnek, de az összeg természetesen attól függ, hogy hányan élnek az önkitöltés módszerével és így mennyi címet kell majd felkeresniük.

Amennyiben megfelelsz a feltételeknek, töltsd ki a miskolc.hu honlapon vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain elérhető jelentkezési lapot, aláírásoddal együtt szkenneld be, és küldd el a nepszamlalas@miskolc.hu címre, vagy postai úton a Miskolc MMJV Polgármesteri Hivatal 3525 Miskolc, Városház tér 8. címre, de beadhatod személyesen is az ügyfélszolgálati irodákban.